Turnul Al-Shorouk, care adăpostea birourile postului de televiziune palestinian Al-Aqsa, este a treia clădire majoră din Fâșia Gaza care a fost distrusă în urma atacurilor aeriene israeliene de la escaladarea militară dintre Israel și mișcarea islamistă Hamas începută luni seara, potrivit AFP.

Gaza, cladiri distruse de atacurile IsraeluluiFoto: youtube.com

Turnul Al-Shorouk, care adăpostea birourile postului de televiziune palestinian Al-Aqsa, este a treia clădire majoră din Fâșia Gaza care a fost distrusă de la escaladarea militară dintre Israel și mișcarea islamistă Hamas începută luni seara.

UPDATE01:08Conflictul israeliano-palestiniene: O declarație a Consiliului de Securitate a fost blocată de SUA

UPDATE23:50HA’ARETZ: Netanyahu implică Israelul într-un război civil dintre evrei și palestinieni

UPDATE 23:04MAE ridică nivelul de alertă și recomandă cetățenilor români să nu călătorească în Fâșia Gaza și Ierusalim

UPDATE21:24 Statele Unite trimit un diplomat să discute cu israelienii și palestinienii / Șeful politicii externe din UE cere oprirea imediată a violențelor

UPDATE 20:23Israel: Un băiat de 6 ani a fost ucis de o rachetă lansată din Gaza

Ostilitățile dintre Israel și Hamas au escaladat miercuri, fiind ucise cel puțin 35 de persoane în fâșia Gaza și 5 în Israel, după cele mai dure tiruri aeriene din ultimii ani, transmite Reuters.

Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene în Gaza miercuri dimineață, iar grupul islamist și alți luptători palestinieni au tras cu rachete spre Tel Aviv și Beersheba.

O clădire rezidențială cu multe etaje din Gaza s-a prăbușit, iar altele au fost afectate grav după loviturile repetate ale forțelor aeriene israeliene.

Israelul a spus că avioanele sale de luptă au luat la țintă și au ucis mai mulți lideri ai serviciilor secrete ale Hamas. Alte lovituri au vizat locurile de unde s-au lansat rachete, sedii Hamas și casele liderilor Hamas.

Aceasta este cea mai gravă confruntare dintre Israel și Hamas de la războiul din 2014 din Gaza, provocând îngrijorări la nivel internațional că situația ar putea scăpa de sub control.

O clădire cu zece etaje din centrul orașului Gaza, în care oficialii Hamas își aveau birourile, a fost complet distrusă marți seară în urma unui bombardament israelian, au notat jurnaliștii AFP.

Clădirea de apartamente, situată lângă faleză, s-a prăbușit după ce a fost vizată de un atac aerian, au descoperit echipele AFP, în timp ce forțele aeriene israeliene intensifică atacurile în Fâșia Gaza împotriva pozițiilor mișcării Hamas care continuă să lanseze rachete în direcția statului ebraic.