Deputata Cosette Chichirău, copreşedintele USR PLUS Iaşi, spune că va fi exclus din partid consilierul care miercuri a votat pentru bugetul local prezentat de primarul Mihai Chirica.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Birourile judeţene reunite ale USR şi PLUS Iaşi vor propune în această seară Biroului Naţional excluderea lui Cezar Baciu din partid. Această excludere nu se poate face direct de către Biroul Local sau cel Judeţean din cauza faptului că USR şi PLUS sunt acum în procedura de fuziune”, a informat Cosette Chichirău, potrivit Agerpres.

Ulterior, într-o postare pe Facebook, Chichirău a menţionat că „Cezar Baciu este consilierul local prin votul căruia a trecut astăzi bugetul propus de Mihai Chirica, un buget construit cu ignorarea totală a propunerilor” formaţiunii. „Potrivit legii, după excluderea din partid, consilierul local îşi va pierde mandatul”, a adăugat ea.

Bugetul municipiului Iaşi pentru anul în curs a fost adoptat în cadrul şedinţei extraordinare de miercuri a Consiliului Local. La cea de-a treia încercare de vot au participat doar 20 din cei 27 de consilieri ai Consiliului Local. Votul pozitiv a fost dat de cei 11 consilieri PNL, doi de la PMP şi un consilier USR PLUS. Pentru a primi aviz pozitiv, bugetul propus pentru anul 2021 avea nevoie de voturile a 14 consilieri.