Nutriție și sănătate : Vegetarienii care beau și fumează mult tot sunt mai sănătoși decât iubitorii de carne - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2570miercuri 20 oct 2021

Nutriție și sănătate : Vegetarienii care beau și fumează mult tot sunt mai sănătoși decât iubitorii de carne

de A.Th.C. Miercuri, 12 mai 2021, 10:36
- a A+
Imagine
Un studiu a constatat că vegetarienii sunt mai sănătoși decât iubitorii de carne, chiar dacă sunt fumători și beau, indiferent de vârstă și greutate. Este concluzia unui studiu efectuat pe 175.000 de britanici adulți de oameni de știință de la Universitatea din Glasgow, citat de The Hill .


Echipa a urmărit 19 biomarkeri diferiți de prevenire a cancerului, bolilor de inimă și asociate vârstei, precum și altor afecțiuni cronice.

Unul din motivele pentru care vegetarienii, chiar și cei care fumează și beau, au niveluri ale biomarkerilor mai bune decât iubitorii de carne este consumul de colesterol din alimentație.

"Vegetarienii aveau niveluri semnificativ mai mici la 13 biomarkeri-cheie. Aceștia includeau colesterolul total, colesterolul "rău" de mică densitate și un hormon care stimulează creșterea și proliferarea celulelor canceroase. Aveau niveluri mai mici și la biomarkeri benefici cum este colesterolul "bun" de mare densitate", a transmis echipa.

Participanților, cu vârste între 37 și 73 de ani, li s-au analizat 177.300 de mostre de sânge și urină pe parcursul a cinci ani în care dietele lor nu s-au schimbat.

"Descoperirile noastre sunt un real subiect pentru gândire", a spus Carlos Celios-Morales, conducătorul studiului, într-o declarație pentru presă. "În afară de faptul că nu consumă carne roșie și procesată, asociată cu boli de inimă și unele cancere, vegetarienii mănâncă mai multe vegetale, fructe și semințe care conțin mai mulți nutrienți, fibre și alți compuși potențial benefici."

Citește și:


2533 de afisarimda
Mistrelutz [utilizator], Miercuri, 12 mai 2021, 11:25
+7/11
pentru fiecare doctor sau specialist in nutritie care recomanda sa mananaci fara carne,exista alti 5 care nu-s de acord cu ei
"Vegetarian" nu e acelasi lucru cu "vegan"
animatron [utilizator], Miercuri, 12 mai 2021, 14:44
+5/11
"Veganii" sunt cei care nu consuma nici un fel de proteina animala, indferent ca provine din carne , peste, oua, branza, unt, etc

E alegerea fiecarui adult si e una dezechilibrata dupa pararea mea.
Este exclus sa aplici asa ceva unor copii, care sunt in crestere sau unor animale de companie care sunt carnivore (vezi caz penal de cuplu vegan si cainii pe care ii hraneau cu seminte).

"Vegetarienii" sunt cei care consuma proteine de origina animala insa doar din oua, branza, lapte, unt, eventual peste, niciodata din "carne" (rosie, alba, procesata, nu conteaza).

"Vegetalienii" (uneori li se spune "flexitarieni") sunt cei care nu exclud total "carnea" din dieta lor, insa reduc mult consumul acesteia in raport cu vegetalele (le prefera pe acestea in mare cantitate).

Articolul pare sa se refere la "vegani", cei care nu consuma nici un fel de proteina animala (nici oua, branza, etc), deci nu acumuleaza nici macar "colesterol bun" dintr-un eventual consum de peste (grasimile din "peste" de exemplu ajuta f mult la "colesterolul bun").

Un regim de hrana trebuie adaptat starii generale de sanatate, varstei, sexului, efortului fizic/intelectual de la scoala/servici, sportului practicat.

Nu are nimic rational de-a face cu convingeri religioase (hindusii), para-religioase ("mama gaia", "naturismul" panteist), ideologice ("animalism", "specism", ecologism radical) sau "mode/trenduri" vehiculate pe retele sociale.
inca 5 comentarii comenteaza