"Gaura" din Autostrada A1 dintre Sibiu și Nădlac: DN68A Margina - Holdea intră în reparații capitale timp de două luni. Rute alternative pentru traficul greu - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2275marţi 21 sep 2021

"Gaura" din Autostrada A1 dintre Sibiu și Nădlac: DN68A Margina - Holdea intră în reparații capitale timp de două luni. Rute alternative pentru traficul greu

de Victor Cozmei Vineri, 7 mai 2021, 13:06
- a A+
Imagine
"De luni, schimbăm viteza la reabilitarea unuia dintre cele mai proaste drumuri pe care românii își rup mașinile - DN68A Margina - Holdea, ruta de ocolire a bucății lipsă din A1 Sibiu - Nădlac", a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Traficul pe secțiunea respectivă va fi restricționat timp de 2 luni pentru vehiculele mai grele de 7,5 tone, iar CNAIR a anunțat rutele alternative. "În paralel, îi dăm bice și cu finalizarea "găurii" de 13 km din A1, între Margina și Holdea", a anunțat Drulă, precizând și când va fi următorul pas în licitația deja lansată.


"Până acum, acest drum extrem de aglomerat a fost peticit și reparat superficial. Planul este ca, pe cei mai afectați 5,3 km care arată acum ca după bombardament, carosabilul să fie refăcut complet, inclusiv fundația. Vorbim despre refacerea acesteia până la un metru în profunzime cu balast, piatră spartă, geocompozit anti-fisură și 3 straturi de asfalt. Pe alți 5 km pe care nu sunt probleme la fundație se va așterne covor asfaltic", a detaliat ministrul Drulă.


---

RUTELE ALTERNATIVE PENTRU TRAFICUL GREU DE PE DN68A


În urma consultărilor dintre Ministerul Transporturilor, CNAIR și transportatori, aceștia au agreat folosirea următoarelor rute alternative:

➡️ A1 Nod Balinț – A6 Lugoj – DN 6 Lugoj – DN 6 Caransebeș – DN 68 Caransebeș – DN 68 Hațeg – DN 66 Hațeg – DN 66 Simeria – A1 Simeria SAU
---

➡️ A1 Nădlac – A1 Arad - A11 Arad – DN 7 Arad – DN 7 Ilia – A1 Ilia.

"După finalizarea lucrărilor care pornesc pe 10 mai și durează 2 luni, vom avea în sfârșit un DN68A decent", a mai spus ministrul.

"Dar asta nu e de ajuns: în paralel, îi dăm bice și cu finalizarea "găurii" de 13 km din A1, între Margina și Holdea - săptamâna viitoare vor fi depuse ofertele în cadrul licitației pentru proiectare și execuție", a mai precizat Drulă.


10943 de afisariPSD-ul e vinovat pt acest cosmar
Gryphus [utilizator], Vineri, 7 mai 2021, 13:30
+7/9
au fost la guvernare atatia ani de cand e autostrada asta in executie si n-au fost in stare sa faca tunelurile pt ursi in 10 ANI !!!
Nu mai bine mergem
1anonim [utilizator], Vineri, 7 mai 2021, 16:46
0/2
la scoala?
inca 3 comentarii comenteaza