Ministrul de Interne despre propunerile de relaxare: Renunțăm la mască pe plajă, în vârf de munte, la sala de sport și bazinul de înot, de la 1 iunie - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2275marţi 21 sep 2021

Ministrul de Interne despre propunerile de relaxare: Renunțăm la mască pe plajă, în vârf de munte, la sala de sport și bazinul de înot, de la 1 iunie

de Redactie Vineri, 7 mai 2021, 9:14
- a A+
Imagine
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a precizat vineri, înaintea ședinței comitetului interministerial care va discuta măsurile de relaxare, că se are în vedere renunțarea la masca de protecție pe plajă, la munte, la sălile de sport și bazinele de înot de la 1 iunie.


"Noi am trimis deja propunerile, fiecare minister trimite propunerile cu 48 de ore înainte. (...) Este vorba de măsuri legate de portul măștii și de evenimente", a spus Bode, adăugând că "vorbim despre renunțarea la masca de protecție pe plajă, în vârful muntelui, la centrele de fitness și la bazinele de înot."

În ce privește numărul de persoane care pot participa la evenimente, Bode a spus că rămâne de văzut în ce condiții vor avea loc acestea, dar este încrezător având în vedere că în acest moment nu ma există nicio localitate carantinată în România, iar numărul de persoane vaccinate este în creștere.

Este luată în calcul și varianta ca restaurantele să funcționeze la capacitate normală dacă tot personalul angajat este vaccinat și clienții. Întrebat însă cum se va face verificarea persoanelor, Bode a spus că mizează pe buna credință a românilor care au înțeles să respecte măsurile antiCovid.

Întrebat despre nunți și botezuri, ministrul a spus că "vor fi permise în anumite condiții", fără însă a da detalii legate de acestea.

Aceste propuneri vor fi pe agenda de vineri a "Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate" de la 1 iunie.

Premierul Florin Cîțu a spus, joi, la Constanța, că relaxarea restricțiilor va fi făcută în două etape, de la 1 iunie și de la 1 august, iar printre primele măsuri de relaxare va fi eliminarea obligativității de purtare a măștii pe plajă, cu condiția de a fi asigurată distanța între șezlonguri . Premierul a vorbit din nou despre deschiderea hotelurilor și restaurantelor la capacitate maximă, doar pentru persoanele vaccinate.

Întrebat cum va fi făcută diferența între clienții vaccinați și cei nevaccinați, Cîțu a spus că soluțiile vor veni de la Institutul Național de Sănătate publică, dar că o variantă ar fi crearea unei aplicații. Deocamdată, se poate verifica în platforma de vaccinare, în baza CNP-ului persoanei respective, a afirmat el.8065 de afisariStai..
sentenced [utilizator], Vineri, 7 mai 2021, 9:23
+15/23
Erau oameni care pana acum au purtat masti pe plaja, in varf de munte si la bazinul de inot? Lel.
ce mai "relaxare"
Roman_Cetatean [utilizator], Vineri, 7 mai 2021, 9:23
+13/21
dude, sunteti dusi, distrusi.....masca aia oricum nu prea o purta mai nimeni nici la plaje, nici la munte, decat poate in aglomeratii. cat despre purtat IN sala de sport, nu era oricum obligatorie. Despre purtat la bazinele de innot, ma scuzi, asta e alta cretinatate marca Garcea-Bode....sa o purtati voi bah in bazine si cand innotati si in jur, uda la gurile voastre de pitecantropi.
Scuze de invective, dar cred ca sunt soft si nu imi vine altceva in minte, cand vad ce le poate bubui neuronul stingher unora.
Si asa aveau pretentia sa poarte lumea masca si cand intra in mare....deci, logic ca pentru astia ce au enumerat mai sus sunt facilitati extraordinare.
inca 16 comentarii comenteaza