Ashleigh Barty a făcut joi pasul spre finala turneului de la Madrid, competiție patronată de Ion Țiriac. Lidera ierarhiei mondiale a avut nevoie de o oră și 15 minute pentru a câștiga meciul cu surprinzătoarea Paula Badosa (62 WTA - wild card), scor 6-4, 6-3.

Ashleigh BartyFoto: Gabriel BOUYS / AFP / Profimedia

Nu a fost chiar atât de ușor pe cât s-ar fi așteptat unii, ținând cont de faptul că Ash se duela cu o beneficiară a unui wild card.

Diferența în primul set s-a făcut la photo finish: la 5-4 (fără break-uri), Barty a pus presiune de la retur și a profitat de presiunea care apăsa pe umerii adversarei. Manșa s-a încheiat cu 6-4 în favoarea australiencei, după un duel echilibrat.

În setul al doilea, Badosa și-a forțat și mai mult limitele: a căutat liniile, a fost agresivă la retur și a bifat break-ul. A fost momentul care a adus speranțe și urale în tribune.

Din păcate pentru jucătoarea iberică a fost doar o alarmă falsă: Barty s-a "scuturat" rapid din letargia ce o cuprinsese, a făcut rebreak-ul, iar apoi s-a distanțat la 4-1.

De la acest punct, s-a mers doar cu serviciul, iar victoria lui Barty (6-4, 6-3) s-a conturat după o oră și 15 minute.

Cu toate că a avut o evoluție bună, Paula Badosa a simțit presiunea momentului (este cel mai bun rezultat de până acum din carieră). În plus, tot ce a făcut bine iberica, Barty a făcut și mai bine, australianca traversând o perioada fantastică.

Ultimul punct al partidei:

Seria fantastică a lui Barty pe zgură:

De știut:

  • Este a patra finală pe care Barty o joacă în acest sezon după Yarra Valley Classic (câștigată), Miami (câștigată) și Stuttgart (câștigată).
  • Până în acest moment, Ashleigh Barty a adunat deja 20 de victorii în sezonul în curs și se anunță marea favorită la câștigarea Roland Garros-ului.
  • În a doua semifinală se vor duela Aryna Sabalenka și Anastasia Pavlyuchenkova.

Mutua Madrid Open are loc în perioada 29 aprilie - 8 mai. Face parte din categoria "WTA 1000" și se dispută pe zgură. Competiția este patronată de Ion Țiriac, iar în România întrecerea este LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Digisport.