Simona Halep a părăsit turneul de la Madrid în faza optimilor, dar veștile din tabăra sportivei noastre continuă să apară. Astfel, Simona a renunțat la unul dintre antrenorii săi, acesta explicând decizia care a dus la această schimbare de ultim moment.

Simona Halep, alaturi de Artemon Apostu-Efremov si Darren CahillFoto: Facebook/ Simona Halep

Ce spune Artemon Apostu-Efremov

"Nu pot găsi un motiv evident, ci mai degrabă este o colaborare care a ajuns la sfârșit, după multe provocări legate atât de programul competițional, cât și de restricții legate de pandemie.

O colaborare cu un jucător de asemenea calibru este o experiență fenomenală și sper să fi reușit să o învăț atât de multe pe cât am învățat eu fiind în această echipă.

Darren este un mare antrenor și să îl am alături a fost o inspirație majoră", a explicat Artemon Apostu-Efremov, potrivit AS.ro.

"Este greu de evidențiat un singur moment. Cu siguranță, turneul din Australia sau cele câștigate la Dubai, Praga și Roma au fost printre cele mai frumoase" - Artemon Apostu-Efremov.

Ce va face în următoarea perioadă

"Am revenit alături de grupul nostru de antrenori (Adrian Gavrilă, Adrian Cruciat, Mihai Pușcașu) și de sportivii cu care lucram. Este prea devreme sa fac planuri momentan", a completatantrenorul.

Pe 7 decembrie 2019, Simona anunța pe rețelele sociale cooptarea în echipa sa a lui Artemon Apostu-Efremov. Ultima dată, acesta fusese în echipa Irinei Begu (2017-2018).

Înainte de Apostu-Efremov, Halep lucrase cu Daniel Dobre, cel alături de care a cucerit titlul de la Wimbledon din 2019.

Ce va urma pentru Simona

După eliminarea prematură de la Madrid, pentru Simona Halep va urma participarea la turneul de la Roma (10-16 mai, categorie WTA 1000). Competiția din capitala Italiei va reprezenta ultima repetiție înainte de Roland Garros (30 mai - 12 iunie).