Ministrul Educației a refuzat miercuri seară să se pronunțe dacă profesorii care refuză vaccinarea ar putea fi scoși din sistemul de educație. ”Nu vreau să vorbesc despre asta. Eu sper că toți profesorii se vor vaccina”, spune ministrul, deși recunoaște că vaccinarea profesorilor nu stă chiar foarte bine.

Sorin CîmpeanuFoto: Captura video

Cîmpeanu argumentează că renunțarea la profesorii care refuză vaccinarea nu este posibilă și din cauza deficitului de profesori cu care se confruntă România.

Revenirea tuturor copiilor la clase peste două săptămâni?

Referitor la revenirea tuturor elevilor la clase în format fizic peste două săptămâni, acesta se declară optimist, spune că se va face atunci o analiză, dar acceptă că va fi foarte greu ca incidența în București și în orașele mari să scadă sub 1% în acest timp.

Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a declarat miercuri seară la TVR 1 că nu crede că toți elevii ar putea reveni fizic la școală în două săptămâni, deoarece ar trebui ca incidența cazurilor să scadă foarte mult. Ministrul Educației a declarat marți, la HotNews.ro LIVE, că speră ca în două săptămâni toți elevii să poată reveni fizic la clase.

Ministrul spune că părinții vor putea să nu își trimită copiii la școală daca profesorii de la clasă nu sunt vaccinați și există motive serioase de îngrijorare medicală.