Reglementarea activităţii de telemuncă - proiect adoptat de Senat - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0599miercuri 12 mai 2021

Reglementarea activităţii de telemuncă - proiect adoptat de Senat

de V.M. Miercuri, 5 mai 2021, 0:21
- a A+
Imagine
Plenul Senatului a adoptat, marţi, un proiect iniţiat de deputaţii liberali care vizează modificarea Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, în sensul flexibilizării relaţiilor de muncă desfăşurate în aceste condiţii, informează Agerpres.


Potrivit expunerii de motive, necesitatea acestui proiect este legată de eliminarea unor prevederi "desuete, inaplicabile în raport cu sensul activităţii de telemuncă din legislaţia actuală, simplificarea şi adaptarea realităţilor curente a activităţii de telemuncă".

Proiectul de act normativ prevede că "angajatorul este în drept să verifice activitatea telesalariatului prin utilizarea tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, în condiţiile stabilite prin contractul individual de muncă, regulamentul intern şi/sau contractul colectiv de muncă aplicabil, în condiţiile legii".

Proiectul a fost adoptat cu un amendament privind obligaţiile angajatorului faţă de angajat.

"Nerespectarea prevederilor referitoare la obligaţia angajatorului de a asigura condiţii pentru ca telesalariatul să primească o instruire suficientă şi adecvată în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în special sub formă de informaţii şi instrucţiuni de lucru privind utilizarea echipamentelor cu ecran de vizualizare: la angajare, la introducerea unui nou echipament de muncă, la introducerea oricărei noi proceduri de lucru, se sancţionează cu amendă de 2.000 lei", prevede amendamentul.

Senatul este prima cameră sesizată, Camera Deputaților fiind for decizional.


953 de afisariNu este un pic cam tarziu??
Jegul Cristian Ioan [utilizator], Joi, 6 mai 2021, 18:02
0/0
La noi, din martie anul trecut au inceput discutiile pentu lucrul de acasa, din cauza pandemiei.
A durat zece zile ca adminul sa instaleze VPN la aproape 300 de angajati, dar si mai mult a durat ca CEOsa gaseasca o formula legala pentru asta, la vremea respectiva nu era prevazuta munca de la distanta ...
comenteaza