Procesul de crimă al lui George Floyd: Fotografia unui jurat aruncă o umbră asupra verdictului - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0683duminică 16 mai 2021

Procesul de crimă al lui George Floyd: Fotografia unui jurat aruncă o umbră asupra verdictului

de I.B. Marţi, 4 mai 2021, 23:14
- a A+
Imagine
​Imparțialitatea unui jurat în procesul uciderii lui George Floyd a fost pusă sub semnul întrebării marți în Statele Unite după ce au apărut fotografii care îl arătau la un protest anti-rasist despre care experții spun că ar putea fi folosite de ofițerul de poliție Derek Chauvin pentru a contesta verdictul, potrivit AFP.


În aceste fotografii, Brandon Mitchell, un bărbat de culoare în vârstă de 31 de ani, poartă un tricou în culorile mișcării Black Lives Matter cu cuvintele "Ia genunchii de pe gât". Pozele au reapărut pe rețelele de socializare după mai multe interviuri acordate săptămâna trecută de acest antrenor de baschet.

Mitchell a explicat presei locale luni că a fost fotografiat în această ținută în timpul unei demonstrații antirasiste organizată la sfârșitul lunii august la Washington pentru aniversarea discursului istoric al liderului pentru drepturile civile Martin Luther King.

Însă, în chestionarul trimis potențialilor jurați înainte de proces, el a spus că nu a participat la protestele împotriva violenței poliției care a urmat morții afro-americanului George Floyd, sufocat sub genunchiul lui Derek Chauvin pe 25 mai la Minneapolis.

"Răspunsurile sale au fost corecte din punct de vedere tehnic", întrucât a fost o comemorare, notează expertul în selecția juriului, Jeffrey Frederick. "Acum revine judecătorului să îl interogheze din nou pentru a vedea dacă are idei preconcepute sau dacă a mințit și pentru a decide dacă este suficient de grav pentru a afecta rezultatul procesului", a spus el.

"Dar posibilitatea de a anula un proces se întâmplă foarte rar", a spus el.

La fel, Steve Tuller, consultant în selecția juriului, consideră "puțin probabil ca aceste dezvăluiri să schimbe verdictul". Dar, potrivit acestuia, "nu există nicio îndoială că apărarea o va folosi pentru a face apel".

La finalul unui proces extraordinar, Derek Chauvin a fost declarat vinovat pe 20 aprilie de cele trei acuzații reținute împotriva sa, inclusiv "crimă". A fost imediat închis.


15474 de afisariVerdict
bgf [utilizator], Miercuri, 5 mai 2021, 9:01
+10/10
Verdictul se da in unanimitate. Nu exista verdict cu majoritate. Cei 12 trebuie sa cada de acord in totalitate.
Terminati cu prostiile
Zache58 [utilizator], Miercuri, 5 mai 2021, 6:15
+7/21
Politistul merita chiar inchisoare pe viata.Oricum judecatorul american a fost prea bland.Sa vedem la noi ce pateste politistul care l-a omorat pe inginerul pensionar.Erau o gramada de ''oameni ai legii'' care puteau sa-l conduca frumos unde vroiau.Criminalul a ales sa-l tranteasca de ciment.Ce educatie si pregatire au unii boacteri!De vina e sistemul corupt care le acorda salarii si pensii nemeritate.
inca 13 comentarii comenteaza