România ar putea începe în această vară vaccinarea anti-COVID a copiilor între 12 și 15 ani - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0823duminică 16 mai 2021

România ar putea începe în această vară vaccinarea anti-COVID a copiilor între 12 și 15 ani

de D.D. Marţi, 4 mai 2021, 15:32
- a A+
Imagine
​​Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, că există o perspectivă ''clară'', din această vară, de imunizare a copiilor de 12 - 15 ani cu ser de la compania Pfizer/BioNTech.


El a amintit că Pfizer/BioNTech a depus toată documentaţia necesară la Agenţia Europeană a Medicamentului în vederea obţinerii autorizării administrării vaccinului anti-COVID pentru grupa de vârstă 12-15 ani.

"Ne aşteptăm ca în următoarele zile FDA (Food and Drug Administration - Agenţia Medicamentului din SUA) să acorde această autorizare şi foarte probabil că, în perioada lunii următoare, şi Agenţia Europeană a Medicamentului va elibera această autorizare, aşa încât avem o perspectivă cât se poate de clară ca din această vară să putem vaccina şi persoanele din grupa de vârstă 12-15 ani, care, evident, îşi doresc să se vaccineze prin acordul părinţilor", a precizat şeful CNCAV.

Autoritatea americană pentru alimente și medicamente (FDA) se pregătește să autorizeze , la începutul săptămânii viitoare, pentru minorii cu vârste între 12 și 15 ani, vaccinul contra Covid-19 al Pfizer și BioNTech, scrie New York Times, citând oficiali federali ce cunosc planurile FDA.

Această aprobare este una foarte așteptată după ce producătorii vaccinului au spus în martie că studiile clinice au arătat că acesta este sigur, eficient și produce un răspuns imun solid la adolescenții de aceste vârste.


2546 de afisariExperimental? Vai :)))
Dogul [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 16:28
+5/31
Te referi la Sputnik? Că cele administrate în RO nu știu să fie în “stadiu experimental”, așa cum aberezi mai sus. V-a spălat Șoșoacă creierele și-așa văduvire de circumvoluțiuni :))
De unde stii de unde postam?
Atoatestiutorul [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 19:47
+3/5
Intampaltor sau nu nu postez din Romania si intamplator lucrez la COmisia Europeana in relatii stranse cu EMA. Stiu exact cu se mananca.
PS. Vezi ca aceeiasi comentatori ca tine s eoripileaza ca EFSA a aprobat gandacii. Acolo nu par s amai aiba incredere in "Autoritate".
inca 30 de comentarii comenteaza