Maia Sandu cere explicații privind tergiversarea proiectului de interconectare a rețelelor de energie electrică cu România: Ne costă mult prea scump - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0683luni 17 mai 2021

Maia Sandu cere explicații privind tergiversarea proiectului de interconectare a rețelelor de energie electrică cu România: Ne costă mult prea scump

de Redactia Sâmbătă, 1 mai 2021, 14:42
- a A+
Imagine
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cere explicații instituțiilor responsabile în legătură cu tergiversarea proiectului de interconectare a rețelelor de energie electrică cu România. Ea reamintește că stația electrică "back-to-back" de la Vulcănești și linia electrică Vulcănești-Chișinău ar fi urmat să fie date în exploatare în 2019, însă lucrările la acest proiect nu au început nici astăzi.


Maia Sandu a scris pe Facebook că acesta este unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare, care ar urma să soluționeze problema dependenței de energia electrică dintr-o singură sursă. Timp de trei decenii, această dependență energetică a fost exploatată de politicienii corupți care au furat consumatorii de energie prin diverse scheme și a pus în pericol securitatea energetică a țării, afirmă președintele Republicii Moldova.
  • "Am solicitat de la instituțiile responsabile - ministerele Economiei și Finanțelor, Cancelaria de Stat, ÎS "Moldelectrica" - explicații în legătură cu tergiversarea proiectului. Potrivit foii de parcurs privind interconectarea energetică, aprobată de Guvern în 2015, stația electrică "back-to-back" de la Vulcănești și linia electrică Vulcănești-Chișinău urmau să fie date în exploatare în 2019. Iată că suntem în 2021, iar lucrările nici nu au început.
  • În plus, pentru că Parlamentul a ratificat acordurile de împrumut pentru finanțarea proiectului încă în 2017, statul achită dobânzi pentru deservirea acestor împrumuturi. Sunt tergiversări care ne costă mult prea scump.
  • Am cerut să fie întreprinse toate măsurile pentru a soluționa problemele ce stau în calea implementării proiectului, pentru a nu admite alte întârzieri", afirmă Maia Sandu, precizând că Administrația prezidențială va monitoriza modul în care se realizează acest proiect.20833 de afisariHehe
transpenibilus [utilizator], Sâmbătă, 1 mai 2021, 19:26
+15/19
"mon frere!"
---------------------
Doamna Sandu isi face un titlu de mandrie ca nu e ruda cu voi, rusnacule lihnit...
Qed
Un prim...
Nonidem [utilizator], Sâmbătă, 1 mai 2021, 17:34
+12/16
Un prim Presedinte al R.Moldova care stie ce vrea si poate face ca lucrarile de interconectare -in sensul larg al cuvantului-pe diverse domenii intre Patria mama si Basarabia sa prinda viata!Este cea mai rationala cale de apropiere a provinciei pierdute de Patria mama!Mult succes, doamna Presedinte!Realizand incredibilul-alegerea domniei voastre si declansarea alegerilor anticipate (care s-a dovedit irealizabil in Romania) ati demonstrat ca sunteti cel mai mare om politic din arealul romanesc! Mult succes, inimele romanilor de pretutindeni sunt alaturi de dumneavoastra!Sarbatori fericite si in fratesc HRISTOS A INVIAT!
inca 15 comentarii comenteaza