UE acuză Apple că distorsionează concurenţa pe piaţa streamingului muzical, dând dreptate Spotify - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0683luni 17 mai 2021

UE acuză Apple că distorsionează concurenţa pe piaţa streamingului muzical, dând dreptate Spotify

de G.S. Sâmbătă, 1 mai 2021, 7:44
- a A+
Imagine
Autorităţile de reglementare din Uniunea Europeană au acuzat, vineri, Apple că distorsionează piaţa streamingului muzica, dând dreptate Spotify într-un caz care ar putea conduce la aplicarea unei amenzi semnificative şi la schimbări în practicile de afaceri ale producătorului de iPhone-uri, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Aceste concluzii preliminare marchează primul caz când Bruxelles-ul aduce acuzaţii antitrust împotriva Apple, chiar dacă cele două părţi au mai avut conflicte în trecut, cel mai notabil o dispută legată de taxe care implică Irlanda.

Apple, Spotify şi alte părţi vor avea posibilitatea să răspundă.

Dacă acest caz va continua, UE ar putea cere concesii şi ar putea impune o amendă de până la 10% din cifra de afaceri globală a Apple, până la 27 de miliarde de dolari, deşi rareori impune amenda maximă.

Compania suedeză Spotify a reclamat Apple la Comisia Europeană în urmă cu doi ani, acuzând gigantul american de tehnologie că restricţionează în mod incorect accesul companiilor concurente la serviciul Apple Music, pe iPhone-uri.

Potrivit Comisiei Europene, problema se referă la regulile restrictive ale Apple pentru App Store, care obligă dezvoltatorii să folosească sistemul de plăţi al aplicației, împiedicându-i să informeze utilizatorii de alte opţiuni de achiziţie.


1942 de afisaript mine e simplu
hdd [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 12:16
0/0
Spotify sucks, Apple rulez.

Poți face, la o fracțiune din prețul Spotify,

un abonament la YouTube Premium, care include
atât YouTube (video) pe care îl folosește oricine,
cât și YouTube Music, care departe de a fi perfect are orice titlu în listă.

Spotify e un produs inutil și anacronic, care și-a creat baza critică de abonați într-o perioadă în care avea sens și produsele de streaming audio erau puține și majoritatea ilegale.
Acum a devenit depășit de vreme și realist vorbind nu își justifică dimensiunea prin nimic. Alternativele sunt net superioare.
comenteaza