Raluca Turcan: În momentul în care am intrat în mandat a trebuit să plătim două milioane de lei recuperări salariale pentru salariile unor angajaţi din minister care au câştigat în instanţă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0683luni 17 mai 2021

Raluca Turcan: În momentul în care am intrat în mandat a trebuit să plătim două milioane de lei recuperări salariale pentru salariile unor angajaţi din minister care au câştigat în instanţă

de I.B. Miercuri, 21 aprilie 2021, 1:32
- a A+
Imagine
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a relatat cum, la preluarea mandatului, a constatat că instituţia trebuie să plătească două milioane de lei recuperări salariale pentru angajaţi care dăduseră ministerul în judecată şi câştigaseră. Turcan a arătat că există situaţii în care, din cauza diferenţelor de încadrare şi a inechităţilor din legea salarizării, statul plăteşte recuperări salariale chiar şi de 10.000 de euro pe an pentru un singur angajat din sistemul public care obţine în instanţă aceste drepturi, potrivit News.ro.


"Avem în sistemul public de salarizare nişe inechităţi crase, nişte dezechilibre uriaşe, soldate cu costuri din banii publici care se resimt în fiecare an pentru că orice inechitate în sistemul public de salarizare a condus la procese în justiţie, recuperări salariale, plăţi din urmă. Şi vă dau doar exemplul ministerului pe care îl conduc: în momentul în care am intrat în mandat a trebuit să plătim două milioane de lei recuperări salariale pentru salariile unor angajaţi din minister care au câştigat în instanţă. Prima întrebare care mi s-a adresat a fost: «ce facem, le plătim?» Şi zic: «e decizie definitivă a instanţei, nu putem să ne jucăm». Şi lucrul acesta s-a întâmplat peste tot în sistemul public de salarizare", a afirmat Raluca Turcan, marţi seară, la Digi 24.

Ea a arătat că există angajaţi care au salarii şi cu 2.000 de lei mai mari decât colegi ai lor cu aceeaşi pregătire şi cu aceeaşi funcţie din alte instituţii sau din instituţii similare care funcţionează în alte judeţe, iar în aceste condiţii au fost intentate numeroase procese.

Turcan a menţionat, în acest context, că în situaţii de acest gen recuperările salariale pentru un angajat costă 5.000 de euro pe an sau chiar 10.000 de euro pe an pentru un singur angajat care primeşte salariu diferenţiat în administraţia publică.

Turcan a reiterat că memorandumul privind noile principii de salarizare în sistemul bugetar nu prevede scăderea niciunui venit "nici în sănătate, nici în educaţie", ci se face "o reaşezare pe grila de salarizare a respectivelor profesii".


2146 de afisariCuriozitate
imi_pasa_de_romania [utilizator], Miercuri, 21 aprilie 2021, 7:51
+1/1
Eu nu ma pricep la politica dar parca tin minte ca mandatul trecut a fost al PNL-ului. Voi nu vorbiti intre voi? Ca parca era cineva capabil la Ministerul Muncii, ba chiar laudat de multi membri PNL. Nu te-a anuntat? Nu a rezolvat?

Au trecut aproape 5 luni, acum anunti? De ce nu ai anuntat cu o zi inainte sa se termine mandatul? Sau face parte din "Ralu, fa-te ca lucrezi" ?
Haosul PSD nu se rezolvă într-un an, doi
Spiky [utilizator], Miercuri, 21 aprilie 2021, 11:16
+1/1
Problemele create dinandins sau involuntar de PSD în atâția ani de guvernare vor avea efecte pe termen mediu și lung care vor necesita mari eforturi pentru a fi înlăturate (presupunând că nu vor reveni la putere și le vor amplifica!)
inca 3 comentarii comenteaza