Dow Jones și S&P 500 au atins noi maxime vineri la închiderea Bursei din New York, beneficiind de rezultate trimestriale bune și de date care sugerează o redresare puternică a economiei SUA, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Dow Jones a câștigat 0,48% urcând la 34.200,67 puncte, iar indicele S&P 500 a câștigat 0,36% încheind la 4.185,47 puncte.

Ambii indici au încheiat a patra sătămână consecutivă pe creștere.

Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a crescut cu 0,10%, până la 14.052,34 puncte.

„Datele economice au fost excelente toată săptămâna”, a spus Chris Low de la FHN Financial.

După cifrele de joi care arată o scădere a cererilor săptămânale de șomaj și revenirea vânzărilor cu amănuntul în martie în Statele Unite, creșterea încrederii consumatorilor americani în aprilie (+1,9%) a impulsionat și mai mult investitorii.

Un alt motiv pentru sănătatea pieței bursiere, a spus Low, este scăderea ușoară a ratei pe 10 ani a Trezoreriei SUA în această săptămână, care s-a ridicat la aproximativ 1,59% vineri după-amiază.

"În ciuda semnelor de creștere inflaționistă și de activitate economică puternică, randamentele obligațiunilor au scăzut săptămâna aceasta, ceea ce este pozitiv, deoarece înseamnă că costurile finanțării companiilor vor rămâne scăzute", a spus expertul.

Șeful Rezervei Federale (Fed), Jerome Powell, a insistat, de asemenea, din nou în această săptămână că nu intenționează să crească ratele cheie ale SUA înainte de 2022, în prezent fiind în intervalul cuprins între 0% și 0,25%.

În ceea ce privește rezultatele corporative, Morgan Stanley a raportat o creștere a profiturilor trimestriale, care s-au ridicat la 4 miliarde de dolari între ianuarie și martie.