Rusia expulzează zece diplomaţi americani şi pune capăt activităţii unor fonduri şi ONG-uri americane - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0683duminică 16 mai 2021

Rusia expulzează zece diplomaţi americani şi pune capăt activităţii unor fonduri şi ONG-uri americane

de V.M. Vineri, 16 aprilie 2021, 20:02
- a A+
Imagine
Rusia a anunţat vineri că va expulza zece diplomaţi americani, drept răspuns la sancţiunile adoptate de SUA împotriva sa cu o zi în urmă, adăugând totodată că a "recomandat" ambasadorului american la Moscova să revină la Washington, informează Agerpres citând AFP, DPA şi Reuters.


"Zece diplomaţi au fost incluşi pe lista care ne-a fost transmisă împreună cu cererea ca ei să părăsească SUA. Noi vom răspunde acestei măsuri în manieră reciprocă şi cerem unui număr de zece diplomaţi americani să părăsească ţara noastră", a declarat la o conferinţă de presă ministrul de externe rus Serghei Lavrov.

El a adăugat că Moscova examinează în plus posibile măsuri "dureroase" împotriva unor afaceri americane în Rusia.

De asemenea, Moscova urmează să pună capăt activităţii pe care o desfăşoară în Rusia fonduri americane şi ONG-uri care se amestecă în afacerile interne ale Rusiei, a mai precizat Lavrov.

El a anunţat şi expulzarea a trei diplomaţi polonezi, tot ca măsură reciprocă de răspuns.Citește și:


2798 de afisariCu fața curată
Popescul [utilizator], Sâmbătă, 17 aprilie 2021, 10:41
+3/3
In opinia mea fata de seria de fapte din ultimele doua luni din Ucraina, Donbass si Rusia, cred ca sancțiunile americane sunt o forma de a arata ca US dicteaza muzica. Totusi, cine urmareste cu atentie declaratiile din ultima vreme ale lui Biden (apelul catre Putin), declaratia comuna a G7, declaratia de ieri sau alaltăieri au unui inalt oficial american facuta la Berlin si ale lui Putin, observa ca situatia din Donbass se va relaxa. Pretul relaxarii, adica al neintrarii Rusiei in Donbass in mod oficial este unul singur si a fost cerut de rusi: respectarea de catre Kiev a Acordului de la Minsk. Acest act spune ca Ucraina va negocia direct cu reprezentantii separatistilor. In opinia mea, aceasta va conduce la obtinerea unei autonomii pentru Donbass si foarte probabil la federalizarea Ucrainei. Daca se ajunge la federalizare, intrarea in NATO si in UE reprezintă un subiect inchis, deoarece trebuie acordul tuturor regiunilor acelei federatii. In esenta asta urmaresc rusii prin sustinerea permanentă a Acordului de la Minsk. Nota bene, acesta este un act semnat si de Ucraina.

Cat este de posibil scenariul de mai sus? Cred ca cel puțin autonomia JURIDICĂ a Donbass este aproape sigura. Federalizarea? Sanse ceva mai mici, dar intr-acolo se bate de catre rusi, care au parghiile necesare implementării acesteia.

Sper doar ca ucrainenii sa aiba înțelepciunea ca intr un acces de furie sa nu intre cu armata in Donbass. In caz contrar, cred ca o astfel de miscare ar reprezenta sfarsitul granitelor actuale pentru Ucraina (Donbass si toata Novarossia).

Ucraina nu stie cum sa iasa din situatia actuala, in care NATO si US au încurajat-o permanent: daca intra in Donbass, va fi razboi cu Rusia; daca se retrage de la linia frontului, va parea slaba. Americanii au subestimat grosier vointa Rusiei in aceasta speta si capacitatea CONCRETĂ a acesteia de a masa trupe importante si armament la granita cu Donbass. Acum US incearca sa-si salveze imaginea prin sanctiuni si declaratii ferme.
Acu m-am linistit
ipolitic [utilizator], Vineri, 16 aprilie 2021, 21:22
+1/11
O perioada am crezut ca Rusia va supralicita si va expulza un pic mai multi diplomati, sa zicem 10,5.
inca 8 comentarii comenteaza