Europarlamentarul PSD Claudiu Manda susține că a aflat cu surprindere că a fost trimis în judecată de DNA și că dosarul a fost intrumentat de ”harnicul procuror” Jean Uncheșelu doar în baza declarației unui oponent politic.

HotNews.roFoto: Hotnews

Manda a reacționat printr-un mesaj pe Facebook, în care îl ironizează pe procurorul Jean Uncheșelu, "făuritorul de dreptate de la Craiova", cel care a instrumentat dosarul său și despre care spune că "după ce a ascultat, în prima parte a anului 2015, timp de 6 luni, aproximativ 100 de persoane, probabil primari și toată conducerea PSD Dolj, i-au trebuit 6 ani pentru a descoperi infracțiunea și infractorul".

El susține că este nevinovat, iar acuzațiile DNA sunt ridicole.

Europarlamentarul PSD Claudiu Manda, fost președinte al PSD Dolj, a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenței politice pe lângă directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, coleg de partid cu el. Potrivit procurorilor, Manda ar fi intervenit ca directorul agenției de plăți să se implice ilegal în soluționarea favorabilă a problemelor beneficiarilor de ajutor social din comuna Bratovoești. Mai exact, ar fi intervenit pentru a opri executarea silită a aproape 60 de beneficiari de ajutoare sociale care încasaseră ilegal banii, pentru a obține, în schimb, voturile acestora.

Claudiu Manda - soțul primarului PSD al Craiovei Lia Olguța Vasilescu - a fost trimis în judecată de DNA pentru "folosirea influenței ori autorității ca persoană cu funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite".

În același dosar a fost trimis în judecată și Marius Nicolae Simcelescu, la data faptei directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Dolj, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul.