Ioana Mihăilă, fost preşedinte PLUS Bihor și medic endocrinolog, secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul lui Vlad Voiculescu, este propunerea USR-PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății, potrivit surselor HotNews.ro. Vlad Voiculescu a afirmat vineri dimineață, în prima conferință de presă susținută după demiterea sa, că Ioana Mihăilă va avea tot sprijinul său, în cazul în care va fi desemnată. Desemnarea Ioanei Mihăilă ar putea însemna și că Vlad Voiculescu rămâne ministrul din umbră al Sănătății.

Ioana MihailaFoto: Agerpres

Din partea USR, prima variantă pentru funcția de ministru al Sănătății ar fi fost medicul Adrian Wiener, deputat USR-PLUS, însă PLUS a insistat să păstreze Ministerul Sănătății, după demiterea lui Vlad Voiculescu. Anul trecut, odată cu venirea pandemiei, Adrian Wiener a revenit în Spitalul Județean din Arad, unde lucrase ca medic, și l-a coordonat în primele luni ale pandemiei.

Ioana Mihăilă și soțul său, și el medic, au înființat o clinică privată în Oradea.

Odată cu fondarea PLUS, Ioana Mihăilă s-a implicat în politică și a devenit președintele organizaţiei judeţene Bihor. Ioana Mihăilă a fost și candidatul Alianţei USR-PLUS la Primăria Oradea.

De asemenea, Ioana Mihăilă a făcut parte din celula de criză PLUS COVID şi a contribuit la programul de guvernare USR-PLUS la capitolul dedicat managementului crizei COVID-19.