Barna: Florin Cîţu s-a pregătit pentru o lovitură pe care şi-a dorit-o spectaculoasă, dar care s-a dovedit incredibil de imatură - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0599miercuri 12 mai 2021

Barna: Florin Cîţu s-a pregătit pentru o lovitură pe care şi-a dorit-o spectaculoasă, dar care s-a dovedit incredibil de imatură

de I.B. Joi, 15 aprilie 2021, 0:47
- a A+
Imagine

Vicepremierul Dan Barna afirmă, miercuri seară, că Florin Cîţu "ştia bine că avea în USR PLUS parteneri loiali", lucru demonstrate în repetate rânduri. De asemenea, Barna afirmă că premierul ştia că ar fi fost dispus să discute oricât pentru a asigura stabilitatea coaliţiei. În schimb, acuză Barna, Florin Cîţu a decis să anunţe public demiterea unui ministru al USR PLUS în timp ce se discuta despre modalităţi de rezolvare a diferendului. "S-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care şi-a dorit-o spectaculoasă, dar care s-a dovedit incredibil de imatură şi dăunătoare stabilităţii coaliţiei", afirmă liderul USR, potrivit News.


"Florin Cîţu ştia bine că avea în USR PLUS parteneri loiali. A verificat asta de zeci de ori în ultimele luni. Ştia că suntem corecţi, ştia că eu personal, dar şi colegii mei, am căutat întotdeauna calea unui acord rezonabil. Ştia Florin Cîţu la fel de bine că eram la câteva birouri sau un telefon distanţă şi eram dispus să discut zile întregi dacă era nevoie pentru a păstra unitatea coaliţiei, pentru a rămâne concentraţi pe reforme, pentru a continua un efort pe care l-am început împreună. În loc de asta, Florin Cîţu a decis să anunţe public demiterea unui ministru al USR PLUS în timp ce stăteam de vorbă despre variantele mature de soluţionare a diferendului", a scris, miercuri seară, pe Facebook, Dan Barna.

Acesta susţine că premierul "s-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care şi-a dorit-o spectaculoasă, dar care s-a dovedit incredibil de imatură şi dăunătoare stabilităţii coaliţiei".

"Florin Cîţu a generat în mod gratuit o criză politică majoră, perfect evitabilă pentru o victorie măruntă de orgoliu. Prima condiţie a unui parteneriat e respectul. Pentru a primi respect trebuie să oferi respect. Astăzi asta nu s-a întâmplat", a mai scris Barna.

Premierul Florin Cîţu a trimis la Cotroceni miercuri documentele privind revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii.

La scurt timp, şeful statului a semnat decretul de revocare a acestuia.

Decizia premierului a generat o criză în rândul coaliţiei.1553 de afisariCe pot spune
imi_pasa_de_romania [utilizator], Joi, 15 aprilie 2021, 1:10
+7/13
Reticenta USR avuta atatia ani d ea nu face alianta cu PNL isi avea motivele ei. Stim cu totii de ce ati ales candaidati unici la locale si parlamentare. Dar ce credeati? Ca PNL e partid liberal? De unde?! E infectat de PCR2 ca si PSD-ul.

Voiati Fair Play? Unde va credeti? Aici e politica? Te ia in brate azi, te injunghie maine si te pupa poimaine cerandu-ti iertare dar explicand ca trebuia sa o faca pentru imagine pentru ca stia ca il ierti.

Pe scurt: PNL e bun ca sa va propulseze, dar atat. Luptati pentru scor de minim 35% daca vreti notorietate serioasa. Si daca vreti sa nu mai depindenti de PNL, luptati pentru 45%. Nu exista alta cale. Nu mai faceti compromisuri decat daca va avantajeaza. Si sa nu mai luati mere otravite. Ministerul Sanatatii era mar otravit.

Nimeni nu era gata sa ia spitalelel siclinicile in plina pandemie unde urmau valurile 2 si 3. A fost o cursa bine planificata i ncare ati picat usor pentru ca ati sperat ca bagati reforme la manageri de spitale si CNAS. Dar PNL are 30 si ceva de ani experienta politica. Credeati ca ii faceti voi din vorbe?

Eu propun asa, stati pe langa PNL astia 4 ani sa invatati cum e politica ca sa stiti de ce sa va feriti. In paralel jucati la "reclame" care sa va afirme in cadrul electoratului fara injunghieri. Nimanui ii plac oamenii care se victimizeaza. Apoi la alegeri plusati la maxim. Altfel o sa ajungeti ca ProRomania si ALDE.
abureală ieftină
feedback [utilizator], Joi, 15 aprilie 2021, 3:04
+1/1
R.I.P. USR cu asemenea atitudini.
Singura surpriză este că lui Câțu i-a luat atât de mult timp să o facă. Asta n-a fost picătură, a fost găleata revărsată peste un pahar care-a dat pe-afară de zeci de ori în ultimele luni.

Adică președintele unui partid, criticat până și de mulți membri ai filialelor locale că înlătură din concursul pentru funcții orice userist nu are vederi pe placul lui vine să întoarcă din vorbe o demitere perfect legitimă a unor indivizi care nu respectă statutul și structura instituției guvernului. Pe bune?

Iar Barna... e măcar consecvent în prostie și grandomanie. I-a tras preșul lui Nicușor, urmează să-și piardă și el șefia. Dacă totuși ăștia de la USR chiar au ceva în cap și vor un loc pe scena politică..
inca 5 comentarii comenteaza