Polițista care a împușcat un tânăr de culoare lângă Minneapolis a fost arestată și va fi acuzată de omor, a declarat miercuri Biroul de criminalistică din Minnesota, care supraveghează ancheta, citează AFP.

Noi proteste in MinneapolisFoto: Stephen Maturen / Getty Images / Profimedia

„Kim Potter a fost arestată în jurul orei 11:30, ora locală, și va fi transferată la închisoarea districtului Hennepin pentru omor ... mai târziu astăzi", potrivit Biroului.

Acesta din urmă, Pete Orput, se așteaptă să-și anunțe rapid decizia cu privire la Kim Potter, în vârstă de 48 de ani, care l-a ucis pe Daunte Wright, în vârstă de 20 de ani, duminică, în Brooklyn Center, în cursul unui control legat de plăcuţele de înmatriculare necorespunzătoare, polițista susținând ulterior că a confundat Taser-ul cu arma sa de serviciu.

Drama, care a apărut în timpul procesului pentru uciderea afro-americanului George Floyd, a fost urmată de trei nopți de proteste presărate cu violență.

În cursul unui control legat de plăcuţele de înmatriculare necorespunzătoare, o agentă "şi-a scos arma în locul Taser-ului", un pistol cu electroşoc, considerat a fi mai puţin letal decât o armă de foc, a declarat şeful poliţiei locale, Tim Gannon, vorbind despre o moarte "accidentală".

Pentru a-şi susţine afirmaţiile, el a prezentat înregistrarea tragediei de către camera pietonală a poliţiei.

În imaginile respective, agenţii sunt văzuţi cum îl scot pe tânăr din maşina sa şi îi pun cătuşe. El opune însă rezistenţă şi se aşează din nou în maşină. Poliţista poate fi auzită strigând "Taser, Taser" pentru a semnala că va trage. În schimb, se aude un foc de armă.

Luni seara, autorităţile judiciare din statul Minnesota au transmis într-un comunicat identitatea poliţistei implicate. Kimberly Potter, angajată a poliţiei din Brooklyn Center de 26 de ani, a fost suspendată din punct de vedere administrativ, a precizat documentul.