În centrele de vaccinare din România erau disponibile pentru imunizarea contra Covid-19, marți dimineață, circa 85.000 de locuri, dintre care aproape 72.000 cu produsul AstraZeneca, 5.000 cu Moderna și peste 7.600 cu Pfizer, arată datele de pe platforma oficială.

Locuri disponibile vaccinare 13 aprilieFoto: vaccinare-covid.gov.ro

Locuri disponibile au fost adăugate marți dimineață inclusiv în București, după mai multe zile în care Capitala apărea cu roșu pe harta disponibilă pe platforma oficială de programare.

Astfel, în București apăreau peste 800 de locuri disponibile într-un centru dintr-un mall sectorul 5, peste 1.200 într-un mall din Secotrul 4 și alte 400 la Institutul Parhon din Sectorul 1, toate cu AstraZeneca.

De asemenea, locuri libere apar și în localități din jurul Capitalei, precum Voluntari, Mogoșoaia, Măgurele sau Chitila.

În țară, cele mai multe posibilități de imunizare sunt în Timiș, într-o majoritate covârșitoare cu AstraZeneca. Cele mai puține locuri disponibile sunt în județul Bistrița-Năsăud, sub 400.

Vaccinarea cu vaccinul împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca se va face direct prin prezentarea la centrul de vaccinare (doar centrele cu vaccin AstraZeneca) fără programare prealabilă, arată un document obținut de HotNews.ro. Condiția este ca în centre să nu fie persoane programate.

Vaccinarea fără programare va putea fi făcută peste câteva zile, a precizat pagina oficială de Facebook a Platformei naționale de vaccinare:

”Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) și în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri și instrucțiuni.

Vom anunța începerea vaccinării fără programare în termen de câteva zile!

Important:

  • Verificați disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare;
  • Prezentați-vă la centrul de vaccinare în care sunt locuri disponibile cu un document de identitate;
  • Vaccinarea se va realiza în limita capacității de vaccinare a centrului;
  • Asigurați-vă că nu aveți simptome asociate COVID19”