UPDATE Reguli noi la vaccinarea cu AstraZeneca: Te poți vaccina prezentându-te direct la centrul de vaccinare, fără programare, însă cu o condiție - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0599miercuri 12 mai 2021

UPDATE Reguli noi la vaccinarea cu AstraZeneca: Te poți vaccina prezentându-te direct la centrul de vaccinare, fără programare, însă cu o condiție

de Alina Neagu Marţi, 13 aprilie 2021, 10:00
- a A+
Imagine
​Vaccinarea cu vaccinul împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca se va face direct prin prezentarea la centrul de vaccinare (doar centrele cu vaccin AstraZeneca) fără programare prealabilă, arată un document semnat de coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, și adresat ministrului Sănătății și Direcțiilor de Sănătate Publică, document obținut de HotNews.ro. Condiția este ca în centre să nu fie persoane programate.


Decizia a fost luată "ca urmare a scăderii adresabilității populației" pentru vaccinarea cu acest vaccin, se arată în documentul semnat de Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea fără programare ar urma să fie posibilă în câteva zile.

Precizările transmise ulterior de Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării:
  • Vom anunța începerea vaccinării fără programare în termen de câteva zile!
  • Verificați disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare;
  • Prezentați-vă la centrul de vaccinare în care sunt locuri disponibile cu un document de identitate;
  • Vaccinarea se va realiza în limita capacității de vaccinare a centrului;
  • Asigurați-vă că nu aveți simptome asociate COVID19.Peste 300.000 de români și-au anulat programările sau nu s-au prezentat la vaccinarea cu AstraZeneca, anunța săptămâna trecută medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

207.000 de români și-au anulat programarea făcută pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca, iar dintre cei care au confirmat programarea 99.000 nu s-au prezentat, după ce au apărut informaţii legate de tromboze asociate acestui vaccin, spunea marțea trecută Valeriu Gheorghiță.21591 de afisari.
AdiSun [utilizator], Marţi, 13 aprilie 2021, 10:55
+30/32
Sa fie, am rapel cu Astra luna viitorare. Am ales sa ma programez la Astra desi as fi putut sa astept un altul, consider ca desi exista un risc acesta este incredibil de mic.

Nu vreau sa dau sfaturi nimanui si cred ca fiecare are cap sa judece ce e mai bine pt el, din punctul meu de vedere sansa de a pati ceva e meh.
In curand,
adi_69 [utilizator], Marţi, 13 aprilie 2021, 10:05
+26/40
cei care se vor vaccina cu AZ, vor primi si un voucher de 100 RON.
inca 49 de comentarii comenteaza