Șapte persoane audiate în dosarul deschis după ce trei pacienți COVID au murit în TIR-ul ATI de la Spitalul Babeș - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0599miercuri 12 mai 2021

Șapte persoane audiate în dosarul deschis după ce trei pacienți COVID au murit în TIR-ul ATI de la Spitalul Babeș

de I.H. Marţi, 13 aprilie 2021, 9:59
- a A+
Imagine
Șapte persoane au fost audiate luni seară de către anchetatori în dosarul de ucidere din culpă deschis in rem după ce trei pacienți COVID au murit în TIR-ul de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeș din Capitală.


Dosarul în acest caz a fost dechis de Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei și preluat luni seară de către Parchetul Tribunalului București.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului București, Alexandru Anghel, a declarat pentru HotNews.ro că luni seară au fost audiate 7 persoane din rândul personalului medical și tehnic.

El a precizat că audierile continuă marți la Poliția Capitalei. De asemenea, continuă și cercetarea la fața locului.

TIR-ul de terapie intensivă a fost sigilat, iar trupurile neînsuflețite ale celor 3 persoane au fost ridicate și transportate la INML pentru necropsie.

Trei pacienți COVID-19 au murit luni după o defecțiune la TIR-ul ATI - unitatea mobilă de Terapie Intensivă - de la Spitalul Victor Babeș din București, care a dus la oprirea alimentării cu oxigen. La acel moment, în TIR-ul ATI - care fusese pus în funcțiune sâmbătă - erau internați 8 pacienți. Poliția Capitalei a anunțat că a deschis o anchetă.

Personalul medical de la Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă de la Spitalul Victor Babeș din Capitală, unde trei pacienți au murit luni după ce s-a oprit oxigenul, a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor din container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune . Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului, a refuzat intrarea în unitate, iar în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).


1527 de afisariNu pricep ceva !
Mircea11 [utilizator], Marţi, 13 aprilie 2021, 11:20
0/0
Nu exista surse alternative de oxigen ?
Pentru orice nespecialist este clar ca ATI are nevoie vitala de oxigen cu atat mai mult in cazul COVID, deci trebuie sa ai si alte solutii.
Nu poti sa le zici la pacienti, nu mai am ce sa va fac pentru ca nu avem oxigen !
Inclusiv tuburi de oxigen ar trebui sa aiba fiecare unitate ATI in rezerva.
Pacat
blackstar [utilizator], Marţi, 13 aprilie 2021, 11:51
0/0
Asta-i marfa.... nu pot sa nu observ ca si politia capitalei incalca legea arborand drapelurile invers :( ... ne doare la basca
comenteaza