Șapte persoane au fost audiate luni seară de către anchetatori în dosarul de ucidere din culpă deschis in rem după ce trei pacienți COVID au murit în TIR-ul de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeș din Capitală.

Politia CapitaleiFoto: Captura video

Dosarul în acest caz a fost dechis de Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei și preluat luni seară de către Parchetul Tribunalului București.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului București, Alexandru Anghel, a declarat pentru HotNews.ro că luni seară au fost audiate 7 persoane din rândul personalului medical și tehnic.

El a precizat că audierile continuă marți la Poliția Capitalei. De asemenea, continuă și cercetarea la fața locului.

TIR-ul de terapie intensivă a fost sigilat, iar trupurile neînsuflețite ale celor 3 persoane au fost ridicate și transportate la INML pentru necropsie.

Trei pacienți COVID-19 au murit luni după o defecțiune la TIR-ul ATI - unitatea mobilă de Terapie Intensivă - de la Spitalul Victor Babeș din București, care a dus la oprirea alimentării cu oxigen. La acel moment, în TIR-ul ATI - care fusese pus în funcțiune sâmbătă - erau internați 8 pacienți. Poliția Capitalei a anunțat că a deschis o anchetă.

Personalul medical de la Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă de la Spitalul Victor Babeș din Capitală, unde trei pacienți au murit luni după ce s-a oprit oxigenul, a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor din container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului, a refuzat intrarea în unitate, iar în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).