Federaţia franceză de tenis a adus un omagiu aviatorului Roland Garros, care a şi dat numele complexului de terenuri de tenis de la Paris unde sunt organizate partidele turneului de Grand Slam, amplasând luni o statuie în cinstea sa în incinta stadionului, scrie L'Equipe.

Statuia lui Roland GarrosFoto: Christophe Guibbaud / FFT

Ca parte a modernizării stadionului, statuia aviatorului Roland Garros a fost instalată în prezenţa preşedintelui FFT, Gilles Moretton, şi a artistei care a realizat sculptura, Caroline Brisset. FFT a dorit să aducă astfel un omagiu acestui pionier al aviaţiei franceze şi erou al Primului Război Mondial.

Statuia este fabricată din oţel, are mai mult de 6 metri înălţime şi îl reprezintă pe Roland Garros, fiind inspiratî de o fotografie în care acesta pozează sprijinindu-se pe cabina avionului. Sculptura este intitulată ''Cel care sărută norii'', Roland Garros fiind primul pilot care a traversat Marea Mediterană, ceea ce i-a adus porecla ''omul care cochetează cu norii'', informează Agerpres.

''Această lucrare este un omagiu adus acestui om extraordinar care a dat numele stadionului şi apoi turneului nostru'', a comentat Gilles Moretton.

Caroline Brisset și statuia lui Roland Garros:

*sursă foto: Christophe Guibbaud/FFT

La începutul lunii, Federaţia franceză de tenis a confirmat oficial amânarea cu o săptămână a turneului de Grand Slam de la Roland Garros, programat iniţial între 23 mai şi 6 iunie.

Astfel, meciurile de pe tabloul principal se vor desfăşura între 30 mai şi 13 iunie, după calificările care vor avea loc între 24 şi 28 mai.

Ediţia 2020 a turneului de la Roland Garros a fost amânată din mai până în septembrie, din cauza pandemiei de coronavirus, o decizie care a surprins întreaga lume a tenisului la momentul respectiv.