Gheorghiță: 0,19% din numărul total al celor care s-au vaccinat cu ambele doze s-au infectat / Majoritatea au fost forme asimptomatice sau forme uşoare - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0599miercuri 12 mai 2021

Gheorghiță: 0,19% din numărul total al celor care s-au vaccinat cu ambele doze s-au infectat / Majoritatea au fost forme asimptomatice sau forme uşoare

de N.O. Duminică, 11 aprilie 2021, 22:45
- a A+
Imagine
Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că după cea de-a doua doză s-au infectat cu noul coronavirus şi anume 1.080 de persoane ceea ce reprezintă 0,19 la sută din numărul total al celor vaccinaţi cu cele două doze, precizând că majoritatea au fost forme uşoare sau asimptomatici, relatează News.ro.


Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat duminică, la Digi 24, câte persoane vaccinate s-au infectat după ce au făcut a doua doză.
“După a doua două circa 1.080 de persoane ceea ce înseamnă 0,19 la sută din numărul total al celor care au efectuat cele două doze şi intervalul mediu de diagnostic de la cea de a doua doză era între 10 şi 14 zile. Noi ştim că beneficiile după doza de rapel sunt undeva după ziua zece ceea ce înseamnă că momentul expunerii era mult mai devreme faţă de când se împlinesc aceste beneficii maximale", a precizat Gheorghiţă.
El a menţionat că cei infectaţi cu a doua doză au dezvoltat forme uşoare sau erau asimptomatici.
“Majoritatea au fost forme asimptomatice sau minim simptomatice, forme uşoare. Acele persoane fiind diagnosticate de cele mai multe ori cu ocazia unor testări periodice şi nu pentru că aveau o simptomatologie caracteristică de covid-19 şi inclusiv în Israel din acele cazuri care au fost diagnosticate cu infecţie SARS-Cov-2 după cea de-a doua doză şi care statistic aveau tulpină sud-africană pentru că şi în Israel predominantă e tulpina britanică, nu erau neaparat cazuri de severitate crescută. Vaccinarea este importantă pentru prevenirea formei severe chiar şi în aceste variante virale", a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.


7978 de afisariIti explic eu diferenta
Alex S [utilizator], Luni, 12 aprilie 2021, 10:31
+4/6
Intrebarea ta e buna, doar ca: 1) rata de pozitivare se refera la cazurile in momentul asta, pe cand acesti 0.19% au facut covid oricand in ultimele 3-4 luni de cand se vaccineaza. 2) cel mai important: din aia 0.19% nu a murit absolut nimeni, toate au fost cazuri usoare. Nu ai putea sa spui acelasi lucru despre populatia generala.
Parca era vorba....
gigiN [utilizator], Luni, 12 aprilie 2021, 6:42
+3/7
....de "din 10 aprillie"!! Scuze,am uitat ca in Romania este suficient doar sa promiti,nu sa te si tii de cuvant.
inca 14 comentarii comenteaza