Unguroaica Diana Igaly, fosta campioană olimpică, mondială şi europeană la tir, a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 56 ani, din cauza complicaţiilor legate de Covid-19, a anunţat Federaţia de Tir Sportiv din Ungaria, citată de agenţia EFE.

Diana IgalyFoto: Istvan Peni / Facebook

Familia medaliatei cu aur la Jocurile Olimpice din 2004 informase marţi că Diana Igaly a fost spitalizată după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Igaly a câştigat primul său aur la nivel internaţional în 1990, la Campionatele Mondiale de la Moscova, succes pe care l-a repetat apoi la ediţiile de la Milano (1994), Barcelona (1998) şi Lahti (2002), toate în proba de skeet.

Ea a cucerit, de asemenea, şase titluri de campioană europeană, obţinând în total 32 de medalii în competiţiile internaţionale.

În cursul carierei sale, Diana Igaly a obţinut două medalii olimpice: bronz la Sydney, în anul 2000, şi aur la Atena, în 2004, relatează Agerpres.

Fosta campioană era membră a Comitetului olimpic ungar din 2012. În anul următor, ea a fost aleasă preşedintă a Federaţiei de Tir Sportiv din ţara sa.