​Bogații lumii s-au năpustit la SUV-uri de 330.000 de dolari sau mai scumpe, iar Rolls- Royce Motor Cars a avut cele mai bune trei luni din istoria sa de 116 ani, vânzând un număr record de mașini în primul trimestru, informează CNBC.

Foto:

Compania de automobile de lux deținută de BMW a livrat 1.380 de mașini în priml trimestru, cu 62% peste aceeași perioadă din 2020 când pandemia a început să lovească în vânzări și producție. Este un nou record trimestrial pentru firmă, peste cel anterior din 2019.

Compania spune că are cereri deosebit de puternice pentru Cullinan, SUV-ul de aproape trei tone care pornește de la 335.000 de dolari, dar se vinde curent cu peste 400.000 după opțiuni și personalizări. Vânzările sunt bune și pentru noul model Ghost, care începe la 332.000 de dolari și are un plafon interior opțional cu leduri care simulează un cer înstelat.

Trimestrul-record al lui Rolls-Royce este cel mai recent semn că bogații lumii sunt dornici să cheltuiască, după ce au adăugat trilioane de dolari la averile lor în timpul pandemiei profitând de piețe în creștere. Cererea este în continuare puternică, spune compania, „registrele de comenzi fiind mult extinse în a doua jumătate a lui 2021”.

„Am răspuns provocărilor recente cu îndrăzneala, imaginația și inventivitatea noastre cunoscute, susținute de planificare meticuloasă și concentrare neîntreruptă pe nevoile și cerințele clienților”, afirmă într-o declarație Torsten Muller-Otvos, CEO al companiei.

Citește și: