Părintele care revine la muncă până face copilul 6 luni va primi 1.500 de lei până la vârsta de 2 ani. OUG, în Monitorul oficial - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1382duminică 11 apr 2021

Părintele care revine la muncă până face copilul 6 luni va primi 1.500 de lei până la vârsta de 2 ani. OUG, în Monitorul oficial

de F.B. Joi, 8 aprilie 2021, 21:32
- a A+
Imagine
Dacă părintele revine la muncă până la vârsta de 6 luni a copilului sau 1 an în cazul copilului cu handicap va beneficia de un stimulent de inserție de 1.500 lei, conform unei OUG recent adoptată ce se află acum în Monitorul oficial. Suma se va acorda până la împlinirea vârstei de 2 ani sau 3 ani în cazul celui cu dizabilități .


OUG majorare stimulent insertie daca parintele revine la muncă până face copilul 6 luni (click pentru a deschide)


OUG mai prevede, așa cum zicea recent și Ministerul Muncii, și menținerea la nivelul de 650 lei a stimulentului de inserție acordat pentru:

• persoanele care realizează venituri supuse impozitului după împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni (1 an în cazul copilului cu handicap) oricând, până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani (3 ani în cazul copilului cu dizabilități);

• persoanele care realizează venituri supuse impozitului după împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani (3 ani în cazul copilului cu dizabilități) oricând, până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani (4 ani în cazul copilului cu dizabilități).

S-a introdus stimulentul de inserție de 650 lei pentru persoanele care se întorc la muncă în perioada în care sunt îndreptățite să beneficieze de concediul pentru îngrijirea copilului cu dizabilități cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani.


Citește și:
3710 afisariTare...
Sebycopilu [utilizator], Vineri, 9 aprilie 2021, 0:58
+2/2
Uni parinti nici nu apuca sa ridice prima indemnizatie( datorita procedurii greoaie) si astia deja vor sa te bage pe plantatie. Eu am copil de 4 luni dar nici nu ma gandesc sa o las pe nevasta la lucru inainte sa implineasca copilul 2 ani, in ciuda indemnizatiei mici pe care o are. Eu zic ca e mult mai importanta educatia data de mama in cresterea copilului in acei primi ani decat banii asti din care oricum nu te alegi cu nimic.
E bine daca sotia ta are de ales
Denulu [utilizator], Vineri, 9 aprilie 2021, 9:37
-2/2
Nu e bine daca tu esti singurul care are ceva de spus despre cand poate sau nu poate ea sa se intoarca la lucru.

Probabil o sa fie un soc pentru tine sa afli ca la altii nu numai mama poate sa se ocupe de cresterea copilului "in acei primi ani", ci si tatal!
inca 1 comentariu comenteaza