Ziua de joi a fost una plină de evenimente la Charleston. Garbine Muguruza, a șasea favorită a competiției, a câștigat cu 6-0 primul set al confruntării cu Yulia Putintseva, dar a fost nevoită să abandoneze din cauza unei accidentări în setul secund. Cea mai mare surpriză a fost furnizată de Danka Kovinic, locul 91 WTA, care a învins-o în două seturi pe Petra Kvitova, cap de serie nr. 3.

Garbine MuguruzaFoto: Paul CROCK / AFP / Profimedia

Meciul dintre Garbine Muguruza și Yulia Putintseva a început perfect pentru sportiva din Spania. Iberica s-a impus cu 6-0 în primul set și părea să se îndrepte spre o victorie facilă. Setul secund nu a debutat la fel de bine pentru Garbine, iar la scorul de 2-2 aceasta a hotărât să se retragă, probabil din cauza unei accidentări la coapsă.

În sferturi, Yulia Putintseva (Kazakhstan, 31 WTA) se va confrunta cu Danka Kovinic (Muntenegru, 91 WTA), jucătoare care a trecut, marți, de românca Gabriela Talabă și a produs surpriza zilei - s-a impus cu 6-4, 6-1 în fața cehoaicei Petra Kvitova (11 WTA, a treia favorită).