​Concursurile pentru directorii de școli vor fi organizate cel mai probabil în prima săptămână din luna iulie, când ar urma să aibă loc un examen scris cu subiecte unice, a anunțat joi, la TVR1, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, care a precizat că aceasta este o variantă care se ia în calcul.

Sorin CimpeanuFoto: Captura Zoom

Etapa a doua va fi organizată la finalul lunii iulie, iar la această probă vor participa cei care au luat cel puțin nota 7 la prima probă, a precizat el.

„Aceste concursuri trebuie să aibă loc, de preferinţă înainte de expirarea mandatelor actualilor directori, în luna august. Nu este deloc simplu, deoarece avem examenele naţionale, avem titularizare şi definitivat, avem foarte multe activităţi în calendarul acestui an şcolar. Dar, pe de altă parte, avem şi condiţii ce impun restricţii cu privire la organizarea concursurilor. Dar, chiar şi aşa, una din variantele pe care le luăm în calcul ar fi aceea de derulare a unui examen naţional scris, cu subiecte relevante, cu subiecte unice, în prima săptămână din luna iulie, urmând ca, mai apoi, în etapa a doua, cei care vor fi reuşit să treacă un plafon de minim nota 7 - o să vedem dacă va fi 7 sau mai mult - la final de iulie, în ultima săptămână, ar putea fi organizată etapa a doua, în care să participe doar cei care au promovat examenul scris naţional. Este un obiectiv, este varianta cea mai bună”, a afirmat Cîmpeanu.

„Dacă nu vom putea organiza acest concurs din considerente epidemiologice, oricum trebuie organizat imediat după începerea școlii, în septembrie”, a mai spus el.

Ministrul declarase pentru HotNews.ro luna trecută că este vorba despre 9700 de posturi de directori și directori de școli. Acesta a precizat atunci că după concursurile pentru directori vor fi organizate cele pentru inspectorii școlari.