Arestările de migranţi la frontiera SUA cu Mexicul, la cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1180joi 15 apr 2021

Arestările de migranţi la frontiera SUA cu Mexicul, la cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani

de I.B. Joi, 8 aprilie 2021, 20:26
- a A+
Imagine
Arestările de migranţi la frontiera SUA cu Mexicul au atins în martie cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani, potrivit unor statistici publicate joi, care accentuează presiunea asupra preşedintelui Joe Biden, acuzat de opoziţie că minimizează criza, informează AFP.


Peste 172.000 de persoane au fost arestate de poliţia de frontieră luna trecută, după ce au încercat să intre ilegal pe teritoriul american, cu 71% mai multe decât în februarie.

Printre acestea se numără tot mai mulţi minori izolaţi, al căror număr s-a dublat într-o lună, ajungând de la circa 9.400 la peste 18.600, potrivit cifrelor Serviciul Vamal şi de Protecţie a Frontierei (CBP) al SUA.

Creşterea cea mai importantă se înregistrează cu toate acestea în rândul migranţilor sosiţi în familie, care au ajuns de la circa 20.000 în februarie la 53.823 în martie, potrivit Agerpres .

Acuzat de republicani că a creat o "chemare" la graniță, președintele Joe Biden a minimizat situația și și-a apărat politicile. "Se întâmplă la fel la fiecare început de an, dar vom rezolva situația", a declarat președintele american în prima conferință de presă de la preluarea mandatului .

Președintele a delegat-o miercuri pe vicepreședinta Kamala Harris să rezolve problema delicată a afluxului de migranți la frontiera SUA-Mexic, potrivit AFP. "Vă dau o sarcină dificilă... Ea a fost de acord să conducă acest efort diplomatic", a adăugat el, referindu-se la discuțiile cu Mexicul, dar și cu El Salvador, Guatemala și Honduras.


978 de afisariparca e alt discurs acum
Pacala se intoarce [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 22:16
+6/6
parca e alt discurs acum pe CNN, nu?
Încotro?
Olivian Breda [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 20:55
-1/5
Ce nu e foarte clar e care e țara sursă și care țara destinație a migrației.

Cu evenimentele din ultimii ani, nu e deloc evidentă supoziția.
comenteaza