Ar putea fi obligatorie în România vaccinarea anti-COVID, după decizia CEDO? / Ce spune coordonatorul campaniei de vaccinare - Hotnews Mobile
1 € 1 USD duminică 11 apr 2021

Ar putea fi obligatorie în România vaccinarea anti-COVID, după decizia CEDO? / Ce spune coordonatorul campaniei de vaccinare

de I.H. Joi, 8 aprilie 2021, 17:15
- a A+
Imagine
Autoritățile din România nu iau în calcul ca vaccinarea împotriva COVID-19 să fie obligatorie. Este răspunsul coordonatorului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, întrebat despre decizia Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) potrivit căreia vaccinarea obligatorie este legală și ar putea fi necesară în societățile democratice.


Autoritățile din România iau în calcul ca vaccinarea să fie obligatorie, în campania de vaccinare anti-COVID, dată fiind decizia CEDO?
  • "Nu este cazul în România. Nici nu a fost pus în discuție acest aspect vreodată. Vaccinarea este voluntară și gratuită și se face cu vaccinuri autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului", a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, joi, într-o conferință de presă.
  • "Măsurile ar putea fi privite ca fiind <<necesare într-o societate democratică>>", au scris judecătorii CEDO în motivarea deciziei.
Deși hotărârea nu este direct legată de vaccinarea împotriva COVID-19, experții cred că ea ar putea avea implicații în ceea ce privește campaniile de vaccinare anti-Covid, în special pentru cei care refuză să se vaccineze. Decizia "consolidează posibilitatea vaccinării obligatorii sub condițiile actualei pandemii de COVID-19", a declarat pentru agenția AFP Nicolas Hervieu, un jurist specializat în deciziile CEDO.6833 de afisariȚării cât mulți Telectuali
Rolly [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 19:27
+7/13
„badea Gheorghe orasean, (dar care isi spune Gigi), microbist spargator de seminte si cu scoala facuta pe FB si YT” Pe bune, tu unde ai fost făcut intelectual?

E treaba ta dacă vrei să fii cobai cu niște vaccinuri în testare, eu nu vreau. Da, sunt de acord cu vaccinarea, dar nu cu injectarea unor chestii care abia ce sunt abia de 4 luni în aplicare și chiar au și provocat decese.

Deci, da, sunt perfect de acord cu vaccinurile care s-au dovedit în timp (îndelungat) eficiente, care au măcar 95% din efectele adverse cunoscute. Ca să priceapă și intelectul tău că există nuanțe.

Alți intelectuali știu că un produs proaspăt lansat este de fapt în prim fază de testare reală. Este vorba inclusiv de mașini. Apoi, pe măsură ce apar defectele vin și variantele optimizate.

Deci dacă tu ai chef să îți oferi corpul științei pentru testarea acestor chestii este problema ta. Eu nu voi accepta așa ceva niciodată pentru mine.

Tu ce intelectual ești intelectual făcut pe TikTok?
1 picior
Lukkian [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 19:43
+7/13
Dar daca ti-ar spune CEDO sau statul ca intr-o societate democratica trebuie sa sari intr-un picior, ca nu ai nevoie de doua, ba chiar ti l-ar taia pe cel pe care nu-l folosesti, ar fi bine? Ar fi democratic?

Gandeste-te putin: faci vaccinul si ramai paralizat (se intampla rar, dar se intampla, cu unele vaccinuri si nu stii daca o sa ai tu ghinionul asta), ce faci dupa? Cu cine te certi, cui ii ceri socoteala?

Treaba cu vaccinurile e ca iti asumi un risc cand il faci, asa cum iti asumi un risc daca nu il faci, la fel cum e si la o interventie chirurgicala: semnezi ca iti asumi riscurile, altfel nu te opereaza nimeni. Dar ITI ASUMI TU, nu te obliga nimeni sa te operezi. Pentru ca orice e obligatoriu, trebui sa vina la pachet cu garantarea sigurantei tala corporale. Altfel, nu se poate.

Se striga anii trecuti, mai ales in SUA, legat de avorturi: corpul meu, alegerea mea (erau cele care voiau sa poata face avorturi). Sa inteleg ca in astfel de cazuri (avorturile) poti face orice cu corpul tau, dar in cazul vaccinurilor nu ar trebui? De ce? Pentru ca traiesti in societate? Pai cei vaccinati nu se mai imbolnavesc, nu? Iar cei nevaccinati se impart in doua categaorii: cei care nu vor si cei care au contraindicatii. Cei care nu vor, isi asuma consecintele, cei care nu pot sunt priviti ingaduitor. De ce? Judecat la rece, din perspectiva bolilor transimisibile care pot fi prevenite prin vaccin, ei reprezinta o problema pentru societate, cel putin la fel de mare ca cei care opteaza sa nu se vaccineze. Daca ii trimiti pe unii in padure, ii trimiti si pe ceilalti: medical, au aceeasi problema, anume ca pot transmite bolile pentru care nu se vaccineaza.

Sau in lagare ar trebui sa fie cei care refuza doar, poate si pentru ca au o alta parere?

Cititi cu atenti si ganditi, ca de aceea nu suntem animale si am reusit, cu bune si cu rele, sa ne cladim o societate.
inca 25 de comentarii comenteaza