Slovacia anunță că a primit vaccinuri Sputnik V diferite de cele trimise spre evaluare revistei medicale The Lancet și EMA - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1382duminică 11 apr 2021

Slovacia anunță că a primit vaccinuri Sputnik V diferite de cele trimise spre evaluare revistei medicale The Lancet și EMA

de S.J. Joi, 8 aprilie 2021, 15:00
- a A+
Imagine
Agenția de autorizare a medicamentelor din Slovacia (SUKL) a anunțat joi că lotul de vaccinuri Sputnik V livrate în această țară diferă de cel revizuit de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și revista medicală The Lancet, relatează Reuters .


Anunțul vine la o zi după ce SUKL a afirmat că nu a primit suficiente date despre vaccinul rusesc pentru a putea decide asupra beneficiilor și riscurilor sale .

Anunțul surpriză privind achiziționarea a 200.000 de doze ale acestui vaccin dezvoltat de Institutul Gamaleya din Rusia l-a forțat pe fostul premier Igor Matovic, care a luat decizia fără a se consulta cu partenerii de guvernare, să demisioneze.

Însă nicio doză de Sputnik V nu a fost administrată în Slovacia, autoritățile din această țară realizând propria evaluare privind eficacitatea și siguranța sa.

"Agenția a trimis în 30 martie 2021 un raport de evaluare oficial Ministerului Sănătății în care a afirmat că nu este posibilă formularea unei concluzii asupra echilibrului dintre beneficiile și riscurile vaccinului Sputnik V", a afirmat agenția într-un răspuns transmis prin email agenției Reuters.

Ministerul slovac al sănătății autorizase folosirea terapeutică a vaccinului ca medicament neînregistrat însă a cerut SUKL să evalueze produsul înainte de a începe administrarea sa.

Fostul premier Igor Matovic intenționase ca Slovacia să fie a doua țară din UE, după Ungaria, care să înceapă administrarea primului vaccin dezvoltat de cercetătorii ruși, în pofida faptului că acesta nu a fost aprobat de Agenția Europeană pentru Medicamente.

Însă decizia acestuia de a comanda vaccinul fără să se consulte cu partenerii din coaliția de guvernare a declanșat o criză guvernamentală care a durat mai bine de o lună și s-a încheiat cu demisia sa .

Matovic anunțase că a comandat două milioane de doze, un număr semnificativ pentru țara cu o populație de 5,5 milioane de persoane însă niciun alt lot după cel inițial nu a mai ajuns în această țară.

REFERINȚĂ:


11428 de afisari/////
GemstonePig [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 15:30
+9/17
E din ala bun fara E-uri. Deci modelul sovietic se pastreaza ,pentru poze vizite oficiale ale occidentalilor se prezinta un prototip perfect dar pentru prostime si masele de oameni ai muncii se livreaza produse cel mult mediocre daca nu total nefunctionale.
cine stie?
codyrocco [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 15:19
+8/12
n-r mai fi avut de pufoaica si-au pus de sfecla.
inca 3 comentarii comenteaza