Swansea City, grupare din Championship, a anunțat că nu va posta nimic timp de o săptămână pe toate rețelele de socializare. Decizia clubului are ca scop tragerea unui semnal de alarmă asupra abuzului și discriminării.

HotNews.roFoto: Hotnews

Atât paginile oficiale ale echipei, cât și jucătorii și staff-ul nu vor mai posta nimic pe rețelele de socializare timp de o săptămână, începând din 8 aprilie.

Jucătorii echipei engleze Jamal Lowe, Ben Cabango și Yan Dhanda au fost ținta unui abuz rasist pe rețelele de socializare în ultimele două luni.

Matt Grimes, căpitanul echipei, a declarat că speră ca decizia echipei ”să fie susținută de toată lumea”.

Știri și informații cu privire la programul echipei vor continua să fie postate pe site-ul oficial al clubului.

Directorul executiv al echipei engleze, Julian Winter, a trimis scrisori CEO-ului Twitter, Jack Dorsey, și fondatorului, președintelui și CEO-ului Facebook, Mark Zuckerberg, pentru a solicita „politici și pedepse mai stricte pentru cei vinovați de abuzuri în mediul online”.

În februarie 2020, Facebook a declarat că este „îngrozită” de abuzul online îndreptat asupra fotbaliștilor și a anunțat o modificare a regulilor care guvernează mesageria directă pe Instagram, platformă deținută de aceștia.

În aceeași lună, guvernul britanic a amenințat companiile care dețin rețele de socializare cu amenzi care ar putea însuma „miliarde de lire sterline”, dacă nu reușesc să abordeze problema abuzurilor de pe platformele lor, potrivit BBC Sport.