Cu echipe precum Manchester United, Arsenal sau AS Roma, sferturile Europa League arată mai atractive ca oricând. În competiție mai este implicat și un român, Nicolae Stanciu, a cărui echipă, Slavia Praga, înfruntă Arsenal, acesta fiind anunțat titular.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Granada - Manchester United

Granada se află la primul sezon într-o competiție europeană, reușind un parcurs de excepție. În turul sferturilor ce va avea loc pe stadionul Nuevo Los Cármenes, spaniolii înfruntă semifinalista Europa League din sezonul trecut, Manchester United. Englezii au reușit să câștige competiția în sezonul 2016-2017.

Granada a reușit în șaisprezecimi să treacă de Napoli, pentru ca ulterior să se califice în sferturi după ce a surclasat Molde. Manchester United, pe de altă parte, a reușit în optimi să învingă AC Milan cu 2-1 la general.

Arsenal - Slavia Praga

Ultima oară când cele două echipe s-au întâlnit, Arsenal a demolat echipa cehă, scor 7-0, în sezonul 2007-2008 al UEFA Champions League.

Arsenal încearcă să ajungă în a doua finală de Europa League în trei ani, echipa engleză fiind neînvinsă în întâlnirile contra formațiilor din Cehia.

Pentru a ajunge în sferturi, Arsenal a trecut de Benfica și Olympiacos, în timp Slavia a învins echipa engleză Leicester City și pe scoțienii de la Rangers. A fost un duel românesc între Ianis Hagi (Rangers) și Nicolae Stanciu (Slavia), încheiat 3-1 la general pentru cehi. Stanciu este anunțat titular în meciul de joi seară.

Ajax - AS Roma

Deși au o istorie bogată în competițiile europene, cele două echipe s-au întâlnit doar o dată, în grupele UCL din sezonul 2002-2003. Victoria Ajax-ului împotriva Romei din decembrie 2002 este ultima împotriva echipelor italiene pentru olandezi.

Pentru un loc în sferturi, Roma a trecut de Braga, respectiv, Șahtior Donețk. De cealaltă parte, Ajax s-a calificat după manșele contra lui Lille și Young Boys Berna.

Meciul va avea loc pe Johan Cruijff Arena, unde Ajax nu a mai pierdut de zece partide în Europa League.

Dinamo Zagrab - Villarreal

Echipa croată va înfrunta Villarreal în primul sfert de finală al acestora într-o competiție europeană, din 1970 încoace.

Dinamo Zagreb a reușit surpriza optimilor, după ce a anulat un deficit de două goluri împotriva lui Tottenham, învingându-i acasă la scor de neprezentare.

Spaniolii de la Villarreal nu au avut mari probleme în etapele eliminatorii, trecând de Salzburg și Dinamo Kiev, 4-1 și respectiv 4-0 la general.

Echipele au mai jucat de două două ori în competițiile UEFA, în sezonul 2010-2011 al UEL.

Meciul va avea loc pe stadionul Maksimir din Zagreb.

Toate meciurile din turul sferturilor Europa League vor fi Livescore pe Hotnews și în direct pe Digisport, Telekom Sport și LookTV.

Echipele calificate în semifinale vor juca prima manșă pe 29 aprilie, pentru ca returul să aibă loc pe 6 mai. Finala Uefa Europa League va avea loc la Gdansk, pe 26 mai. ​