​Meciul FCSB vs CS U Craiova nu s-a putut juca pe Arena Națională, iar motivele au fost clare: defecțiuni apărute pe cel mai mare stadion de fotbal al țării. Problemele trebuie rezolvate urgent, în caz contrar putând exista varianta ca Bucureștiul să rămână în afara Euro 2020.

Arena NationalaFoto: Alex Nicodim / Sipa Press / Profimedia

FCSB, un chiriaș de bază al Arenei Naționale, nu a putut juca pe acest stadion derbiul cu CS U Craiova din Liga 1. Pe scurt, sunt probleme legate de cubul stadionului, unul care trebuie de urgență reparat.

Conform gsp.ro, contractul cu firma germană care asigura mentenanța a expirat de ceva timp, iar erorile de pe acest cub au fost nenumărate în ultimii trei ani.

Într-o ședință recentă, oficialii din cadrul FRF au tras un semnal de alarmă, prin reprezentantul Florin Șari, că lucrurile nu sunt deloc de glumă și că am putea pierde organizarea partidelor de la turneul final european.

Arena Națională a fost inaugurată cu un meci cu cântec, România vs Franța, la care gazonul a arătat precum un "câmp cu cartofi", după cum a speculat presa franceză la acel moment.

Respectiva partidă din preliminariile pentru Euro 2012 a avut loc în data de 11 septembrie 2011 și s-a încheiat 0-0.

De știut:

  • Cea mai mare arenă de fotbal din România a costat 234 de milioane de euro.

Euro 2020 va avea loc între 11 iunie și 11 iulie 2021. Inițial, turneul ar fi trebuit să aibă loc în vara anului trecut, dar a fost amânat din cauza pandemiei de Covid-19.

România ar trebui să găzduiască patru meciuri de la Euro 2020.

13 iunie, ora 19:00

Austia - Macedonia de Nord

17 iunie, ora 16:00

Ucraina - Macedonia de Nord

21 iunie, ora 19:00

Ucraina - Austria

28 iunie, ora 22:00, optimi

Câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C.