​Sportiva română Raluca Olaru a cucerit o medalie de aur şi una de bronz, miercuri, în limitele cat. 71 kg, la Campionatele Europene de haltere de la Moscova, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Olaru a câştigat aurul la stilul smuls, cu 98 kg, având câştig de cauză în faţa britanicei Emily Godley, tot 98 kg, datorită greutăţii corporale. Românca a cântărit 66,5 kg, iar Godley 70,42 kg. Bronzul a revenit italiencei Alessia Durante, cu 97 kg. De remarcat că Olaru şi Godley au ratat a doua încercare din concurs, la 97 kg.

La aruncat, Godley s-a impus cu 129 kg, fiind urmată de Durante, 122 kg, de turcoaica Berfin Altun, 121 kg, în timp ce Olaru a ocupat locul al patrulea, cu 120 kg.

Olaru a cucerit bronzul la total, cu 218 kg, în timp ce Godley s-a clasat pe prima poziţie, cu 227 kg, iar Durante a fost a doua, cu 219 kg.

România a încheiat participarea la Europenele de la Moscova cu un bilanţ de 13 medalii:

  • şapte de aur (Monica Suneta Csengeri - trei la cat. 49 kg, Loredana Toma - trei la cat. 64 kg, Raluca Olaru - cat. 71 kg la smuls);

  • patru de argint (Cosmina Pană - cat. 45 kg la aruncat, Mihaela Valentina Cambei - cat. 49 kg la aruncat, Valentin Iancu-Ionadi - cat. 55 kg la aruncat şi total);

  • două de bronz (Mihaela Valentina Cambei - cat. 49 kg la total, Raluca Olaru - cat. 71 kg la total).

România a participat cu 9 sportivi, 7 la feminin şi 2 la masculin, la Campionatele Europene de la Moscova, care au loc în perioada 3-11 aprilie, obiectivul stabilit de Federaţia Română de Haltere fiind câştigarea a trei medalii.