Premierul Florin Cîţu a cerut în ședința de miercuri ca proiectul legii salarizării în sistemul public să fie finalizat cât mai repede, iar în acest sens ministerele avizatoare să vină cu puncte de vedere pe un memorandum al Ministerului Muncii. Potrivit premierului, nu crede că vom mai vedea sporuri sau dacă acestea vor exista, vor viza o categorie "foarte, foarte mică".

Florin CituFoto: Captura

"Mi-am exprimat public opinia, voi vedea cu ce formă va veni Ministerul Muncii în final după ce va discuta cu ministerele respective, dar, aşa cum am mai anunţat, nu cred că în această formă vom mai vedea sporuri sau dacă vor exista sporuri, acestea vor fi doar pentru o foarte, foarte mică categorie, cazuri foarte speciale. Dar astăzi am spus ministerelor să vină cu avize, pentru ca săptămâna viitoare să aprobăm acest memorandum", a afirmat Cîţu la finalul şedinţei de Guvern.

Cîțu a mai spus că sunt nouă ministere care nu au transmis fişele cu măsuri.

"Mai sunt nouă ministere care nu au transmis fişele cu măsuri pentru a putea fi evaluate şi acestea vor veni săptămâna viitoare", a mai afirmat premierul.