Guvernul a majorat stimulentul pentru părinții care se întorc mai devreme de 6 luni din concediul de creștere a copilului - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1382duminică 11 apr 2021

Guvernul a majorat stimulentul pentru părinții care se întorc mai devreme de 6 luni din concediul de creștere a copilului

de C.P. Miercuri, 7 aprilie 2021, 15:36
- a A+
Imagine
Guvernul a aprobat în ședința de miercuri proiectul de act normativ privind majorarea stimulentului pentru părinții care sunt în concediu de creștere a copilului și aleg să se întoarcă la serviciu mai devreme de șase luni. Stimulentul va crește de la 650 de lei la 1.500 de lei, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan, la finalul ședinței de Guvern.


Acest stimulent de reinserție crește și dacă părinții se întorc la lucru înaintea împlinirii vârstei de un an a copilului cu dizabilități.

De asemenea, este acordat un stimulent de 650 lei persoanelor care se întorc la lucru după împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani. Același stimulent îl primesc părinții care se întorc la lucru după vârsta de un an a copilului cu dizabilități până la împlinirea vârstei de 3 ani.

Va mai exista un stimulent de inserție de 650 de lei pentru părinții care întorc la lucru în cazul copilului cu dizabilități cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani.

Actul normativ mai prevede că se va lua în considerare perioada în care părinții au fost în șomaj tehnic la calculul perioadei pentru stabilirea indemnizației pentru creșterea copilului.

Dacă părintele s-a întors la muncă mai devreme de împlinirea vârstei de 6 luni a copilului, dar își pierde locul de muncă fără a fi vinovat, va beneficia de stimulentul de inserție dacă își găsește alt loc de muncă până împlinește copilul 2 ani.


1371 de afisariSanatatea copiilor va avea de suferit
D-or [utilizator], Miercuri, 7 aprilie 2021, 15:48
+3/3
Un copil trebuie hranit natural, la san, minim 6 luni pentru a deveni un adult sanatos.

Economia facuta acum va costa mult bugetul sanatatii in viitor.

Dimpotriva, concediul de maternitate trebuie sa fie de minim 6 luni cu certificare de la medic privind modul de alimentatie a copilului.
Mimarea reformei
mihai53 [utilizator], Miercuri, 7 aprilie 2021, 16:22
+2/2
D-na Turcan , nu ne mai aburi cu aceste masuri minore , care au un impact economic minuscul . In loc sa adopte acele reforme adevarate promise in campanie , mimati reforma , bifand niste nimicuri . Sa nu credeti ca toti sunt prosti , numai voi smecheri . In ritmul acesta , in 2024 s-ar putea ca si PNL ul sa ajunga sub 10 % .
inca 1 comentariu comenteaza