Federaţia engleză de fotbal a stabilit că amicalul dintre Anglia și România, care se va disputa pe 6 iunie, va avea loc pe stadionul Reviderside din Middlesbrough. Tricolorii mai au programat un amical, pe 2 iunie, la Ploiești, în compania Georgiei.

Nationala RomanieiFoto: lead.ro

La mai mult de două decenii de la ultima întâlnire directă, Anglia și România se vor înfrunta într-un amical ce va avea loc pe stadionul Riverside din Middlesbroug, cu o capacitate de 34.742 de locuri. Partida este programată la ora locală 17:00 (19:00 în România) și trebuie confirmată de UEFA, informează frf.ro, citat de News.ro.

Înaintea amicalului cu Anglia, tricolorii vor înfrunta Georgia într-o altă partidă de verificare. Meciul se va disputa pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, pe 2 iunie, ora jocului urmând să fie comunicată.

Palmaresul cu englezii

La Euro 2000, în faza grupelor, tricolorii se impuneau cu 3-2 şi obţineau calificarea în sferturi. Palmaresul în faţa britanicilor este pozitiv.

Din 11 întâlniri, tricolorii s-au impus în 3, alte 6 s-au încheiat la egalitate, iar Anglia a câştigat de două ori.

Toate succesele noastre au venit în meciuri oficiale, unul în preliminarii şi două la turnee finale. O singură dată britanicii s-au impus în dueluri cu miză, 1-0 la CM 1970 din Mexic.

Duelurile cu Georgia

Pe primul adversar din luna iunie, Georgia, locul 89 în clasamentul FIFA, l-am întâlnit ultima dată într-un joc de pregătire pentru EURO 2016.

A fost 5-1 pentru România, goluri înscrise de Adi Popa, Stanciu, Torje, Keşeru plus un autogol.

Contra georgienilor au fost 7 meciuri în istorie: 5 dintre ele au fost câştigate de tricolori, celelalte două încheindu-se la egalitate.