Raed Arafat: Regulile de înmormântare a persoanelor decedate de Covid vor fi mai permisive - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1382duminică 11 apr 2021

Raed Arafat: Regulile de înmormântare a persoanelor decedate de Covid vor fi mai permisive

de N.O. Marţi, 6 aprilie 2021, 23:30
- a A+
Imagine
Secretarul de stat Raed Arafat a spus că regulile de înmormântare a persoanelor decedate de Covid vor fi relaxate, astfel încât înmormântările să se facă în conformitate cu ritualurile creștine. "Este un ordin emis de Ministerul Sănătății la începutul pandemiei, dar care acum trebuie ajustat. Am înțeles că nu Institutul, ci comisia de Medicină Legală nu ar fi fost de acord, dar trebuie verificat, nu știu", a declarat Raed Arafat la Antena 3 .


Potrivit acestuia au fost mai multe discuții și chiar și INSP este de acord că regulile de înmormântare trebuie modificate, astfel încât să fie mai permisive.

"Au fost două discuții. La solicitarea Secretariatului de Stat pentru Culte am avut o discuție chiar la noi la Ministerul de Interne cu reprezentanții cultelor și cu colegii de la Ministerul Sănătății şi finalul discuției a fost că toată lumea este de acord, inclusiv INSP, că trebuie modificată această regulă. Trebuie modificată regula înmormântării, să devină mai permisivă, ca lumea să poată să facă ritualul cum cer obiceiurile, respectând unele reguli mai simple sanitare. Acest lucru a plecat de la discuția respectivă că urmează să se discute pentru modificarea ordinului. Acolo s-a ajuns în comisii și nu mai intru în amănunte, au fost întârzieri. La întâlnirea cu cultele, la Guvern, această problemă a fost ridicată. Au cerut să se emită ordinul de modificare să modifice regulile foarte stricte către niște reguli mai permisive", a spus Raed Arafat.5267 de afisariNemernicii dracului!
Luk [utilizator], Miercuri, 7 aprilie 2021, 8:10
+3/3
Si-au batut joc de oameni nefericiti. Dupa ce ca-si bat joc de ei prin spitale, dupa ce ca-i lasa cu escare ingrozitoare, dupa ce ca-i lasa sau imping sa moara prin ATI, nici macar nu le ofera apropiatilor posibilitatea sa-i inmormanteze civilizat, sa se desparta de cei dragi in liniste si pace. Nu vorbim aici de ritualuri, ci de civilizatie! Persoanele decedate "de covid" sunt inmormantate in sacii de plastic in care-i arunca aia, in "pijamaua" aia de spital. Ii iei de la morga spitalului cu duba desemnata si ii arunci direct in pamant. Ca si cum au murit de ciuma, amaratii.
Nu exista un blestem potrivit pentru cei care s-au gandit la ticalosia asta. Sper sa aiba parte de exact acelasi tratament indiferent cand o sa le vina randul. Sa moara singuri, inspaimantati si flamanzi si sa se bucure de tot atata respect cat au avut parte oamenii decedati anul trecut si anul asta. Ati profitat de faptul ca multimile au fost inspaimantate pentru ca i-ati isterizat, dar vine ea vremea in care putem cugeta la asta in liniste si atunci multa lume o sa trebuiasca sa-si ceara scuze pentru abuzurile incredibile, pentru ticalosie si pentru lipsa de omenie de care dau dovada azi.
Sa le fie rusine!
Mda
Luk [utilizator], Miercuri, 7 aprilie 2021, 8:40
+3/3
Sub pretextul pandemiei s-au savarsit abuzuri si ticalosii ingrozitoare, iar cetateanul cu inteligenta sub medie, pregatire precara si analfabet e de acord cu asta sau nici macar nu intelege ce se intampla. Asa am inceput, la revolutie, cu abuzuri ingrozitoare si inumane la adresa copiilor si a varstnicilor institutionalizati si asa suntem si azi: gata sa-i lasam sa moara in chinuri chiar si pe cei apropiati sau dragi. Analfabetul se tanguie despre masti in timp ce oamenii sunt literalmente batjocoriti prin spitale impreuna cu toata familia. Poate ca virusul asta e mortal, dar aia nu inseamna ca trebuie sa-ti bati joc de oameni si sa le otravesti ultimele zile, lor si familiilor lor, sa le transformi ultimele clipe intr-un cosmar sub pretextul si la adapostul “masurilor”.
Pentru familiile care au sau au avut un bolnav in familie a fost teroare pura, l-au dus cand inca era capabil/capabila sa vorbeasca, sa mearga si sa functioneze si in 2-3 zile l-au ucis din nepasare, nepricepere, din lipsa de omenie si empatie. Ii confisca telefonul, iti interzic orice soi de contact si afli ca a decedat la cateva zile dupa deces cand isi si ascund urmele: il iei in sac (nu-l iei tu, il ia firma cu care au contract) si il arunci de urgenta in groapa. Cetatenii de pe aici si aiurea nu stiu, nu le pasa si sunt prea ocupati sa faca binging pe Netflix prin telemunca si sa bata campii despre statistici cretine. UNDE in stiri scrie cati scapa in spitalele din Occident si cati la noi? Unde scrie cum se poarta si cum se comporta medicii si asistentele (tot rahatul de sistem, pana la urma) cu bolnavii si apartinatorii IN TARILE CIVILIZATE? NICAIERI NU SCRIE, bizonul analfabet n-are nevoie de asemenea informatii si oricum nu i-ar pasa.
Nu stiu despre “comorbiditati”, nu ma pricep la boli si nici nu vreau sa ma pricep, dar pot sa va asigur ca romanii au ucis mai multi bolnavi decat a ucis SARS COV in pandemia asta. Tara e minunata, peisajele sunt incantatoare, dar n-avem oameni.
inca 2 comentarii comenteaza