Poliția Capitalei și Parchetul Sectorului 3 au pus în aplicare, sâmbătă dimineață, 24 de mandate de percheziție domiciliară, în București și județele Giurgiu, Prahova și Ilfov și mai multe mandate de aducere, într-o cauză vizând infracțiunile săvârșite în noaptea de 29/30 martie, în zona Piața Unirii din Capitală.

Protest BucurestiFoto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

UPDATE 18.15 - Un număr de 15 persoane au fost reținute până acum. Audierile continuă.

UPDATE 17.05 - Opt persoane dintre cele 25 ridicate de poliție în cursul dimineții au fost reținute. Este vorba despre manifestanți care au participat la violențele de luni noapte din Piața Unirii.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost identificate și duse la audieri 25 de persoane, a informat Poliția Capitalei.

Au fost identificate și ridicate mai multe probe și mijloace de probă, inclusiv materiale pirotehnice, potrivit informațiilor oficiale.

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și de al Direcției Generale de Jandarmerie a Municipiului București și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.