O femeie a născut gemeni concepuți la 3 săptămâni distanță: "Am crezut că e o greșeală" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0683duminică 16 mai 2021

O femeie a născut gemeni concepuți la 3 săptămâni distanță: "Am crezut că e o greșeală"

de S.J. Vineri, 2 aprilie 2021, 10:40
- a A+
Imagine
O femeie din Marea Britanie a rămas însărcinată în timp ce era deja însărcinată, în cele din urmă născând gemeni rari concepuți la trei săptămâni distanță unul de celălalt, relatează Live Science .


Când o femeie rămâne însărcinată în mod obișnuit corpul ei demarează mai multe procese biologice menite să împiedice o sarcină paralelă, printre acestea numărându-se secretarea de hormoni care să oprească ovulația.

Dar în cazuri rare o femeie însărcinată poate ovula în continuare iar ovulul poate fi fertilizat și implantat în peretele uterin.

Acest fenomen rar în care două ovule fertilizate sunt implantate în uter în același timp este numit "superfetație ".

În cazul din Marea Britanie, gemenii au fost concepuți la trei săptămâni distanță, potrivit Good Morning America .

Rebecca Roberts, mama în vârstă de 39 de ani, a rămas însărcinată pentru prima dată anul trecut după ce a încercat să conceapă un copil timp de mai mulți ani, urmând și un tratament de fertilitate.

Când sarcina ajunsese la 12 luni, doctorii au descoperit un al doilea bebeluș care avea o diferență de dezvoltare de trei săptămâni față de primul.

Deoarece superfetațiile sunt extrem de rare, la început doctorii nu și-au putut explica diferența de mărime între cei doi bebeluși.

"Reacția mea inițială a fost de cum de l-am ratat pe al doilea geamăn", a relatat dr. David Walker, ginecolog la Royal United Hospital din Bath.

"După aceasta am fost puțin ușurat că nu a fost greșeala mea ci o sarcină destul de extraordinară", a adăugat acesta.

Doctorii au diagnosticat-o pe Roberts cu superfetație și i-au spus că bebelușul mai mic ar putea să nu supraviețuiască.

Când sarcina ajunsese la 33 de săptămâni în luna septembrie a anului trecut doctorii i-au indus travaliul femeii deoarece geamănul mai tânăr, Rosalie, s-a oprit din creștere datorită unei probleme cu cordonul ombilical.

Geamănul mai mare, Noah, a rămas în unitatea de terapie intensivă neonatală timp de trei săptămâni iar Rosalie pentru 95 de zile.

Ambii bebeluși sunt însă acum sănătoși și acasă.

"Când îi punem jos unul lângă celălalt parcă știu instant și își ating reciproc fețele, este cel mai frumos lucru", a declarat Roberts.

"Când vor fi suficient de mari pentru a afla ce s-a întâmplat se vor simți și mai speciali chiar dacă au oricum o legătură extraordinară", a adăugat aceasta.

Citește și:


3203 afisariEroareeee!!!!
BEDE [utilizator], Vineri, 2 aprilie 2021, 11:07
+7/7
"Când sarcina ajunsese la 12 luni"????
Cuuum???!!!
Poate 12 săptămâni! Nu am auzit de nici un caz în care, la om, sarcina să ajungă la 12luni. La efelant, da... La balenă nu știu.
geamanul mai mic?
andimi [utilizator], Vineri, 2 aprilie 2021, 11:54
0/4
Tradus aiurea. Mai jos se spune ca nsterea a fost indusa mai repede pt ca geamanul mai mic s-a oprit din crestere, pentru ca ulterior sa ne zica si ca geamanul mai mare a stat la terapie? Cel mare? Dar cu cel mic ce s-a intamplat, a fost dus acasa, fiind ok, desi cresterea lui fusese intrerupta? Nu pricepi nimic!
inca 1 comentariu comenteaza