„Șantajul Mafiei a ajuns și la metrou”, a reacționat vineri dimineața primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, după declanșarea protestului spontan de către sindicatul de la metrou care în urmă cu o zi a fost somat de conducerea Metrorex să dezafecteze spațiile comerciale pe care le deține în stații.

Clotilde ArmandFoto: Agerpres

„Șantajul Mafiei a ajuns și la metrou. Cei care blochează metroul bucureștean și se joacă cu destinele oamenilor trebuie să răspundă în fața legii. Asemenea gesturi de șantaj sunt de netolerat”, a declarat Clotilde Armand.

Și Primarul Sectroului 2, Radu Mihaiu a reacționat vineri dimineața, declarând că „un oraș întreg suferă acum în trafic fiindcă șefii de la sindicat nu mai pot face și ei un ban necinstit de pe urma spațiilor Metrorex”.

Greva spontană de la metrou declanșată vineri dimineața de câțiva sindicaliști care au coborât pe șine în subteran reprezintă „o acțiune ilegală care dă peste cap viața unui întreg oraș”, a declarat și ministrul Transporturilor Cătălin Drulă.

„O firmă, un sindicat vor neapărat să căpușeze Metrorex în liniște, în continuare. Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi”, a reacționat Drulă.

---

Circulaţia metrourilor a fost blocată vineri dimineaţă din cauza unui protest spontan al sindicaliştilor, care au coborât în tunel, la staţia PiaţaUnirii, pe calea de rulare, şi au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, anunţă Metrorex, care precizează că din cauza acestei acţiunii, liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune.

Conform Metrorex, deşi afirmă că au o listă de revendicări, sindicaliştii au refuzat orice dialog. Sindicaliştii s-au aşezat pe şine şi scandează ”Demisia!”.

Protestul are loc la o zi după ce conducerea Metrorex a dat ca termen limită data de 2 aprilie pentru eliberarea spaţiilor comerciale de la metrou, administrate de firma sindicatului.

Citește și: