​În vara anului 2020, pe când noi ne luptam cu hologramele Covidului închiși în casă, un proiect de lege a trecut tacit prin Senat și a intrat în dezbaterea Camerei Deputaților. Tacit, adică așa, pâș, pâș, că virusul nu miroase, nu are gust, nu se vede. Ce discutau și urmăreau aleșii noștri de zor, cu masca pe figură? Ce să discute? De-ale lor. De-ale lor legate de proprietăți, bani, interese, câștig și iar câștig. Mai precis, își doreau ca Centrul Expozițional Romexpo să treacă moka din proprietatea Statului român în proprietatea Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR). Sună frumos pentru unii, este? Toată tărașenia, mai jos.

Romexpo din satelitFoto: Google Maps

Guvernul s-a ferit în vara anului 2020 să își exprime poziția și a lăsat proiectul la voia Parlamentului, A spus doar că există probleme de constituționalitate, măcar atât.

Curtea Constituțională a dat verde pentru legea prin care CCIR primește un teren extrem de valoros din București

Am mai auzit de Curtea Constituțională. Curtea aia supremă, Zeița legilor care isi publică sentința definitivă în Monitorul oficial negru pe alb sau alb pe negru, niciodată nu am știut cum s-o iau. Cert este că în ședința din ziua de 3 martie 2021, în timp ce noi ne inghesuiam să ne vaccinăm și ne umpleam de spume pe Facebook cu “vaccinul bun care nu este bun”, Suprema Curte s-a pronunțat după mai multe amânări. Este constituțional, prieteni. C’est la vie an Roumanie. Noi am rămas tot pe facebook cu ale noastre. Ei cu ale lor.

În ședința din 3 martie 2021, Curtea Constituțională, în cadrul controlului legilor anterior promulgării, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate formulată de 51 de deputați aparținând Grupului Parlamentar al Uniunii Salvați România, Grupului Parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România, precum și neafiliați și a constatat că Legea pentru modificarea și completarea Legii camerelor de comerț din România nr.335/2007 este constituțională în raport cu criticile formulate”, a transmis Curtea Constituțională.

Citește mai mult pe b365.ro

Articol susținut de b365.ro