Marcel Vela, fostul ministru de Interne și reprezentantul României la Europol, omul care ne punea muzică patriotică la megafoane când eram în carantină, a fost filmat de Digi 24 în timp ce stătea la masă la o terasă închisă și aglomerată din București unde distanța dintre mese era vizibil mai mică de 2 metri.

Marcel Vela la restaurantFoto: Captura Digi 24
  • Vela: ”Această terasă avea acoperișul rabadat și am respectat regula de distanțare de 2 m”.

După ce i se aduce în vedere că legea permite funcționarea terasei doar cu doi pereți sau un perete și un tavan, Vela spune că nu vrea să intre în detalii tehnice și nici să polemizeze. Mai mult, jumătate din terasă avea și tavan, dar Vela susține că era în partea fără tavan.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica a declarat că imaginile ”sunt revoltătoare”, că sunt oameni care nu înțeleg să respecte regulile, dar crede că ”poliția își face datoria, identifică și amendează”.

  • "Imaginile mi se par revoltătoare, în primul rând pentru că cei care organizează genul acesta de activităţi nu au minimă empatie să înţeleagă că sunt mulţi cetăţeni care pot suferi din cauza lor. Regulile respective nu sunt îndreptate împotriva comercianţilor, ele sunt, de fapt, nişte măsuri menite să asigure protejarea sănătăţii şi vieţii oamenilor şi cred că toţi suntem datori să respectăm regulile astea tocmai pentru că ne pasă de ceilalţi.
  • În momentul în care vezi astfel de scene şi ştii că sunt foarte mulţi bucureşteni care le respectă şi poate nu le e uşor să o facă, atunci evident că mi se pare revoltător", a comentat prefectul, la Digi 24.

El a anunțat controale mai puternice și suspendarea funcționării acelor comercianți care nu respectă regulile.

În Capitală, rata de infectare a ajuns marți la 6,22.