Prințul Harry s-a alăturat unui start-up din Silicon Valley numit BetterUp, fiind numit marți CIO (Chief Impact Officer) al companiei, relatează CNN.

Printul Harry si Meghan MarkleFoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Un purtător de cuvânt al ducelui de Sussex a confirmat informația dezvăluită în premieră de Wall Street Journal.

Site-ul BetterUp îl enumeră pe Harry ca făcând parte din echipa de conducere a companiei, descrierea pe care i-o face britanicului afirmând că acesta este „un umanist, veteran militar, ecologist și susținător al sănătății mentale”.

Prințul Harry a fost cooptat în echipa BetterUp la câteva săptămâni după ce acesta și soția sa, actrița Meghan Markle, au acordat un interviu exploziv lui Oprah Winfrey în care au povestit circumstanțele care i-au motivat să își părăsească rolurile din familia regală britanică.

Cuplul, care acum locuiește în California, a vorbit de asemenea despre presiunile pe care stilul de viață asociat familiei regale l-au lăsat asupra sănătății lor mentale.

„Intenționez să ajut la crearea unui impact în viețile oamenilor”, a declarat Harry pentru WSJ, adăugând că „antrenatul proactiv oferă nenumărate posibilități pentru dezvoltare personală (...) și o viață mai bună în toate privințele”.

Printre atribuțiile lui Harry la BetterUp se vor număra acordarea de sfaturi privind strategia de produse și contribuțiile către organizații caritabile, precum și discutarea în public despre subiecte legate de sănătatea mentală.

BetterUp a refuzat să precizeze salariul pe care îl va primi britanicul însă Alexi Robichaux, CEO-ul companiei, a declarat pentru WSJ că poziția „este una importantă și bine plătită”.

Citește și: