Vicepremierul Dan Barna a spus că România în următorii ani nu o să aibă o problemă de finanțare pentru că există resurse financiare la dispoziția noastră, dar provocarea o reprezintă crearea de proiecte care să atragă banii. „Nu vorbesc de corupție, de porcării. Alea au rolul lor, sunt marginale în realitate. Nu e o problemă”, a spus el.

Dan BarnaFoto: YouTube

„România în următorul an și următorii ani nu o să aibă o problemă de finanțare pentru că Uniunea Europeană, PNRR și pentru că există, prin contextul în care ne aflăm noi acum, ca stabilitate și pentru că ne-am descurcat decent în pandemie. Există o disponibilitate de resursă financiară și din mediul privat și fonduri europene la dispoziția noastră”, a afirmat Barna, într-o conferință organizată de PwC România.

• Provocarea reală pe care noi o avem este să creem proiecte care să atragă acești bani. Asta e de fapt miza, ăsta e pariul pe care eu și colegii din guvern suntem obligați să-l câștigăm.

• Nu o să mai putem să spunem că s-ar face dar nu sunt bani. Chiar sunt bani, la propriu și în sistemul bancar, și în piața privată și resurse dintre acestea, să le zic sistemice la nivel european.

„Miza sau provocarea este capacitatea noastră pe fiecare bucată de sector să generăm proiecte suficiente de consistente și de închegate ca acești bani să poată fi cheltuiți. Nu vorbesc de corupție, de porcării. Alea au rolul lor, sunt marginale în realitate. Nu e o problemă. Problema este să poți să absorbi acești bani”, a spus el.