Opt agenţi de la Secţia 16 Poliţie din Capitală au fost reţinuţi de procurorii Parchetului Capitalei, pentru infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal şi tortură, fiind acuzaţi că în septembrie anul trecut au bătut doi tineri. Conform procurorilor, unul dintre tineri a fost dus de polițiști pe un teren viran, unde a fost lovit cu corpuri contondente, timp de aproximativ 30 de minute, fiind abandonat apoi acolo. Celălalt tânăr a fost încătușat, încuiat într-o autospecială de poliţie, şi dus pe o stradă din zona Zețari, unde a fost abandonat.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, un alt poliţist este cercetat în libertate sub control judiciar pentru complicitate la tortură.

În septembrie 2020, doi tineri au reclamat că au fost bătuţi de poliţişti în zona Eroii Revoluţiei din Capitală, după ce le-au atras atenţia agenţilor că nu poartă mască de protecţie şi dau amenzi fără temei. Unul dintre tineri a reclamat că poliţiştii i-au pus cătuşe la mâini şi l-au lovit cu bastoanele, cu pumnii şi picioarele, după care l-au băgat într-o dubă a poliţiei şi l-au dus pe un câmp în apropiere de Jilava, unde ar fi fost torturat.

Procurorii spun că, în 1 septembrie 2020, în jurul orelor 01,45, agenţii de la Secţia 16 au organizat un filtru în zona străzii Calea Şerban Vodă din Bucureşti, context în care au fost abordaţi de cei doi tineri, G.M.I. şi G.T.N., care le-au reproșat că nu poartă măști de protecţie.
În acest caz cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie.