Tokyo a cerut Beijing să înceteze în a mai face teste anale pentru Covid-19 cetățenilor japonezi deoarece procedura provoacă suferințe psihologice, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului nipon, transmite Reuters.

Testare coronavirus ChinaFoto: Pan Yulong / Xinhua News / Profimedia

Katsunobu Kato, secretar al șefului de cabinet, a afirmat că guvernul nu a primit de la partea chineză vreun răspuns că va schimba procedura de testare, așa că Japonia va continua să solicite acest lucru.

”Unii japonezi au anunțat ambasada noastră din China că li s-au aplicat teste anale, ceea ce le-a provocat suferințe psihologice mari”, a spus Kato într-o conferință de presă.

Nu se știe câți cetățeni japonezi au fost supuși procedurii până acum.

Unele orașe chineze folosesc probe luate din anus pentru a detecta posibila infectare cu coronavirus, în condițiile în care China amplifică amploarea testării pentru a se asigura că niciun purtător de Sars-Cov-2 nu este ratat.

Recent, ministerul de externe chinez a negat că unor diplomați americani din țară li s-a cerut să facă teste anale pentru Covid-19, după ce în media au apărut articole potrivit cărora unii s-ar fi plâns în privința procedurii.