Japonia cere Chinei să nu mai aplice teste anale pentru Covid-19 cetățenilor niponi - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2560marţi 26 oct 2021

Japonia cere Chinei să nu mai aplice teste anale pentru Covid-19 cetățenilor niponi

de G.S. Luni, 1 martie 2021, 13:38
- a A+
Imagine
Tokyo a cerut Beijing să înceteze în a mai face teste anale pentru Covid-19 cetățenilor japonezi deoarece procedura provoacă suferințe psihologice, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului nipon, transmite Reuters.


Katsunobu Kato, secretar al șefului de cabinet, a afirmat că guvernul nu a primit de la partea chineză vreun răspuns că va schimba procedura de testare, așa că Japonia va continua să solicite acest lucru.

"Unii japonezi au anunțat ambasada noastră din China că li s-au aplicat teste anale, ceea ce le-a provocat suferințe psihologice mari", a spus Kato într-o conferință de presă.

Nu se știe câți cetățeni japonezi au fost supuși procedurii până acum.

Unele orașe chineze folosesc probe luate din anus pentru a detecta posibila infectare cu coronavirus, în condițiile în care China amplifică amploarea testării pentru a se asigura că niciun purtător de Sars-Cov-2 nu este ratat.

Recent, ministerul de externe chinez a negat că unor diplomați americani din țară li s-a cerut să facă teste anale pentru Covid-19, după ce în media au apărut articole potrivit cărora unii s-ar fi plâns în privința procedurii.


4277 de afisariaoleo, să n-audă ÎPS Arafat
di livio [utilizator], Luni, 1 martie 2021, 15:44
+3/7
ne va obliga la pempărsu universal peste tot în aer liber, botnița nu mai face față...auzii io ceva, așe se răspîndesc noile tulpini, prin pîrțuri
Să nu mai meargă în China.
Tayen [utilizator], Luni, 1 martie 2021, 14:23
-3/7
Dacă mai merg, înseamnă că le place.
comenteaza